23948sdkhjf

Radiometer med stor vækst

Frank Sinatra og pilotuniform er afløst af en betydelig fremgang i både salg og indtjening for medico-virksomheden fra Brønshøj.
Da Radiometers administrerende direktør Peter Kürstein i marts sidste år – iklædt pilotuniform – holdt et såkaldt kick-off på Hotel Hilton for salgsfolk og datterselskabsdirektører, var optimismen stor.

Ganske vist havde regnskabet for 2009 budt på en faldende toplinjevækst, men med det nye blodanalyseapparat ABL 90 i baghånden spåede direktøren selskabet fremtidig succes – alt imens Frank Sinatras ”Fly me to the moon” spillede i baggrunden.

Driftsoverskud op med 26 procent
Nu viser regnskabet for 2010, at Peter Kürstein havde helt ret.

Således kan Radiometer prale af en fremgang i salget på hele 21 procent til 2.120 mio. kr., hvilket endda skal ses i lyset af sundhedsreformer i både USA og Europa, som har medført et vist prispres.

Korrigeret for engangsposter steg driftsoverskuddet med 26 procent til 741 mio. kr.

Service og vedligehold trækker omsætning
Radiometer henter omkring 15 procent af sin omsætning på instrumenter til måling og analyse af blod, mens den primære del af omsætningen kommer fra tilbehør til instrumenterne samt service og vedligeholdelse.

Man kan derfor spekulere i, om ikke Radiometer kan se frem til yderligere vækst i indeværende år, når eksempelvis ABL 90 – der kan analysere blodresultater på bare 35 sekunder – for alvor vinder indpas rundt om i verden.

En del af amerikansk selskab
Radiometer – der blev stiftet i 1935 – slog sig ind på markedet for blodanalyse i 1954 og beskæftiger i dag omkring 2.200 ansatte.

Selskabet er en del af amerikanske Danaher Corporation, som har 48.000 ansatte i 50 forskellige firmaer over hele verden.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109