23948sdkhjf

Rekordår for startups på DTU

Forskere og studerende på DTU etablerede sidste år hele 87 nye virksomheder. Det er det højeste antal, der er etableret på DTU i løbet af et år, og året forinden var tallet 60. Det oplyser DTU i en artikel på universitetets hjemmeside.

- Vi har nogle gode rollemodeller blandt DTU-forskere og studerende, der viser vej til en succesfuld startup. Nogle af dem er selv erfarne iværksættere, og andre er yngre ildsjæle. Fælles for dem er, at de inspirerer kolleger og medstuderende til at komme i gang med at etablere deres egen startup, forklarer Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab, om væksten i antallet af DTU-startups.

Ifølge DTU er de mange startups kommet med nye teknologiske løsninger på behov i samfundet eller har fokus på at nå FN’s verdensmål. Opgørelsen viser desuden, at 52 af de nye virksomheder blev startet af studerende, mens ansatte stod bag 35.

En glad minister

Marianne Thellersen mener, at fokus på innovation i undervisningen, tiltrækning af serie-entreprenører samt ikke mindst DTU’s aktive økosystem bidrager til det store antal startups, og hun understreger desuden, at ambitionsniveauet hos de nye studenter-virksomheder er stigende.

Også hos Uddannelses- og forskningsministeriet vækker nyheden om det stigende antal startups begejstring.

- Det er rigtig godt, at så mange studerende og ansatte starter egen virksomhed – iværksætterkulturen skal være synlig og central på vores videregående uddannelser. Vi er godt på vej, men det er mit mål, at vi skal have endnu flere til at gå efter drømmen om egen virksomhed. Jeg har en vision om, at vi om ti år har ti nye virksomheder med en omsætning på over én milliard kroner, der er begyndt som start-ups fra vores universiteter og forskningsmiljøer, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11