23948sdkhjf

Sony Ericsson vil til Danmark

Kun få uger efter meddelelsen om lukningen af Nokia i Danmark, kan en redning være på vej i form af den svensk-japanske konkurrent.
Skattetrykket nævnes ofte som en årsag, når store firmaer forlader Danmark.

Men at det også kan lyde omvendt, kommer her et eksempel på:

- Hvilke internationale forskere vil komme her til Sverige og arbejde med 58 procent i skat? I København får indrejsende forskere halveret skatten. Derfor er det meget mere attraktivt at etablere kontor i København. København har også et bedre, internationalt image end Lund.

Ordene tilhører Sony Ericssons topchef, Bert Nordberg, som allerede har været i Kastrup og se på mulige lokaler til en flytning af virksomheden.

Vil skabe innovationsområde i Ørestaden
Det venlige skatteklima for tilflyttere er dog ikke den eneste grund til, at Sony Ericsson overvejer at flytte til Ørestaden.

Også Nokias exit samt muligheden for at gøre området til et stort innovationsområde lokker Sony Ericsson-chefen, som ind til oktober 2009 bestred en chefpost for Ericsson i IT-mekkaet Silicon Valley i USA.

- Jeg gør det mest af innovationshensyn. Jeg tror ikke, at store virksomheder altid er så innovative, som de siger. Jeg har en ambition om at finde de unikt bedste. Men de iværksætterdrevne drenge og piger vil ofte starte deres eget. Derfor må vi have et samarbejde, det er måden for os at overleve på, forklarer Bent Nordberg.

Uvist hvor mange arbejdspladser det skaber
Udmeldingen kommer lidt overraskende i kølvandet på nyheden om, at Sony Ericsson fyrer 500 af de godt 3.000 ansatte på det svenske udviklingskontor i Lund.

Samtidig kostede Nokias lukning i Danmark altså knap 1.000 ansatte jobbet herhjemme.

Bent Nordberg ønsker ikke at sætte antal på, hvor mange nye arbejdspladser en flytning til Danmark vil skabe.

Kilde: Øresundsinstituttets dansk-svenske tidsskrift »Job & Magt
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094