23948sdkhjf

Opbrud i Nokia

Både markedsværdien og -andelene falder, mens salgsrygterne svirrer – og nu får Nokia også skylden for andre elektronikgiganters skuffende resultater.
Nokias markedsværdi er faldet med 75 procent i forhold til storhedstiden, og i Vesteuropa er firmaets markedsandel for smartphones reduceret fra 41 til 20 procent på bare et enkelt år.

Samtidig fastholder vedvarende rygter, at firmaet er ved at blive solgt til Microsoft, selv om finnernes koncernchef, Stephen Elop, der har en fortid hos netop Microsoft, ind til videre kategorisk har benægtet.

Og nu kan det finske dagblad Helsingin Sanomat så citere flere unavngivne kilder for, at Richard Green, der er teknologiansvarlig i Nokia, har taget orlov og ikke vender tilbage på grund af uenighed om den fremtidige strategi.

En aktie for de tålmodige
Den kaotiske situation kan også aflæses direkte af Nokias aktiekurser, som på det seneste er styrtdykket. Og forrige uges meddelelse om, at Nokia nedjusterede forventningerne voldsomt, gik da heller ikke ubemærket hen.

- Nokia chokerede investorerne i går med en stor nedjustering af 2. kvartalsforventningerne. Det er nu klart, at Nokia er hårdt ramt af transformationsfasen til Windows Phones. Det understreger, at Nokia aktien er forbeholdt tålmodige investorer, der kan se igennem transformationsperioden (2011 og 2012). Kursmålet sænkes til 8 EUR (før 10 EUR), hvilket bl.a. afspejler en øget Beta samt lavere estimater, skrev Jyske Bank således den 1. juni.

TI: Det er Nokias skyld
Som om det ikke var nok, er Nokias nedtur også begyndt at influere på forventningerne fra andre firmaer. Således kunne Texas Instruments onsdag meddele, at firmaets forventninger til årsomsætningen er faldet fra mellem $3,41-$3,69 mia. til $3,36-$3,50 mia.

- Alle forandringer i forbindelse med de ændrede forventninger, kommer fra denne ene kunde, sagde Ron Slaymaker, Texas Instruments chef for Investor Relations, ved præsentationen.

Texas Instruments regner dog med at udfase det produkt, som Nokia anvender, ved udgangen af næste år. Og dermed er der egentlig bare mere dårligt nyt for den skrantende finske mobilgigant.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079