23948sdkhjf

Fremgang og nye idéer hos Asetek

Aalborgensiske Asetek, der leverer kølesystemer til computere og datacentre, løftede i 2018 omsætningen med 16 procent. Nu vil virksomheden sætte yderligere fokus på branding blandt andet gennem et nyt akademi for e-sport.

Det fremgår af en pressemeddelelse, der i sidste uge ledsagede offentliggørelsen af Aseteks årsrapport.

Mens omsætningen voksede fra 58,2 millioner amerikanske dollars i 2017 til 67,3 millioner i 2018, steg overskuddet før skat fra 1,5 til 4,8 millioner dollars svarende til godt 32 millioner danske kroner. Ligeledes voksede driftsrentabiliteten (EBITDA) fra 5,2 til 8,1 millioner dollars, og i ledelsen er man tilfreds med årets resultat.

- Regnskabet betegner vi som solidt og stabilt. Det er et udtryk for, at Asetek arbejder målrettet mod og nyder godt af den eksploderende interesse, som verdensmarkedet og særligt de yngre forbrugere viser eSport og computer-hardware i øvrigt. Her opfattes Aseteks kølere som state of the art, når gamercomputernes stadigt mere heftigt ydende processorer skal holdes kølede og optimalt ydende, forklarer CFO, Peter Dam Madsen.

Det fremgår af årsrapporten, at Asetek stadig henter sin primære omsætning på desktop-markedet, hvor virksomheden da også leverer vandkøleløsninger til nogle af de helt store spillere som Dell, Fujitsu, Intel og HP. Desktop-markedet tegnede sig i 2018 for en omsætning på 63 millioner dollars, svarende til en stigning på 18 procent, mens omsætningen i datacenter-markedet tog et lille fald fra 5 til 4,3 millioner dollars.  

eSports Academy skal øge kendskabet

Hidtil har Aalborg-virksomheden levet et relativt stille liv som en mindre synlig OEM-partner til de store hardware-producenter, men fremover vil Asetek i højere grad satse på selvstændig branding. Første skud på den stamme bliver etableringen af et e-sports-akademi.

På virksomhedens hovedkontor har man indrettet Asetek eSports Academy med det allerbedste udstyr inden for e-sport, og det er tanken, at alle med ambitioner om at gøre karriere i e-sport kan komme og benytte faciliteterne ganske gratis.

- Vi synes, det giver mening, at Asetek spiller en vis rolle i e-sport, fordi gamere på højt niveau blandt andet bruger vores vandkølesystemer. Vores kunder ved udmærket hvem vi er, men der er ikke mange forbrugere, som ved det. Så ved at gå ind i e-sport, så øger vi også kendskabsgraden til Asetek, forklarer André Eriksen til MigogAalborg.

ASETEK A/S
mio. USD. 2018 2017
Omsætning 67,3 58,2
EBITDA 8,1 5,2
Resultat før skat 4,9 1,5
Årets resultat 3,7 4,5
Balancesum 51,4 49,2
Egenkapital 38,96 33,4
Antal ansatte 95 93
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078