23948sdkhjf

Rumfitness er god forretning: Odense-firma øger omsætningen med 46 %

Danish Aerospace Company landede i 2018 den største omsætning i virksomhedens historie

Med en omsætning på 20,6 millioner kroner blev 2018 et rekordår i Odense-virksomheden, der i snart 30 år har leveret rumcykler til Nasa. Hos Danish Aerospace Company (DAC) forventer man at fortsætte væksten og nyde godt af den stigende kommercialisering af rumfart.

- Vi har haft et rigtig godt år med den største omsætning i firmaets historie, og det skyldes ikke mindst, at der sker enormt meget inden for bemandet rumfart disse år, fortæller Adm. direktør i Danish Aerospace Company, Thomas A. E. Andersen.

Den hastige udvikling sker særligt i USA, hvor DAC i 2017 etablerede datterselskab. Der er indtil videre en enkelt ansat, og ifølge Thomas A. E. Andersen har det været en omkostningstung opstart, men han forventer sig meget af det amerikanske marked de kommende år.

- Vi har brugt de sidste år på virkelig at investere i både kvalitetsstyring og udvikling, og det har selvfølgelig påvirket det endelige resultat, men med alle de kommercielle rumfartsprojekter, der dukker op i de her år, vurderer jeg, at tidspunktet har været helt rigtigt, forklarer han.  

DAC kom ud af 2018 med et overskud før skat på 1,9 millioner kroner sammenlignet med 1,1 i 2017. 

Jorden kalder

Det er ikke kun kondicykler, DAC udvikler til rummet, men en hel række motionsredskaber og medicinsk måleudstyr. På Den Internationale Rumstation findes omtrent 350 kilo udstyr udviklet i virksomhedens lokaler i Odense, men i fremtiden skal en større del af produkterne måske blive på eller nærmere jorden.

Mens DAC i 2019 vil fortsætte med at udvikle udstyr for ESA og NASA, fremgår det af årsrapporten, at der desuden fokuseres på udvikling af nyt medicinsk udstyr til både rummet og udvalgte kommercielle markeder. Og selvom Thomas A. E. Andersen endnu ikke vil løfte sløret for, præcis hvilke markeder der er tale om, lægger han ikke skjul på, at mulighederne er mange.

- I vores mission og vision har vi fokus på ekstreme miljøer, og det er rummet naturligvis, men der findes også ekstreme miljøer hernede på jorden. Det kan eksempelvis handle om bjergbestigning, high-altitude ballooning samt en række områder i forsvarssektoren, og her vil vi kunne bruge vores ekspertise fra rumfart, forklarer direktøren.

DAC forventer altså det samme høje aktivitetsniveau og en god driftsindtjening i 2019.

Danish Aerospace Company ApS
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 15,09 9,19
Resultat før afskrivninger (EBITDA) 5,25 2,42
Resultat før skat 1,88 1,1
Årets resultat 0,96 0,88
Balancesum 17,7 15,7
Egenkapital 10,12 9,25
Gns. antal ansatte 19 18
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.129