23948sdkhjf

Nordjysk EMS'er lavede andet underskud i træk - men ordrebøgerne er fyldte som aldrig før

Da Peter Ladefoged i begyndelsen af 2021 trådte ind som CEO i EMS-virksomheden Necas var det mildt sagt ikke nogen let tid. For virksomheden stod - ligesom resten af branchen - i en kattepine, der primært bestod af fortsatte coronaudfordringer og en komponentmangel, der var til at tage og føle på.

Derfor var opgaven at vende de røde tal til sorte tal. Udgangspunktet ved indgangen til 2021 var en slunken ordrebog, hvilket gjorde det svært at vende skuden på få måneder. Necas leverede derfor for andet år i træk et underskud på bunden i 2021. Denne gang var det dog under en million, og der er også god grund til, at det forholder sig sådan.

- Regnskabet er mest et udtryk for, at mange af de brancher, vi handler med, stadig var hårdt ramt af corona i første del af 2021. Men i andet halvår begyndte vores salgsindsats at give pote både for de nye og eksisterende kunder, siger Peter Ladefoged til Electronic Supply.

Han lægger vægt på, at ordrebogen i slutningen af 2021 var større end nogensinde før, og at indtjeningen i årets anden halvdel var så stor, at de i det endelige regnskab formåede at halvere det underskud, der ellers tegnede sig.

Lange ventetider på ordrer

Når nu ordrebogen var fuld, så skulle man tænke, at det så ville have betydet mere på bundlinjen end blot at mindske et tab. Det kunne det muligvis også have gjort, men den globale komponentmangel satte en stopper for det. Dog er ordrerne landet, så spørgsmålet har blot været, hvornår de har kunnet færdiggøre dem.

- Ordrerne begyndte at komme ind, men det tager tid at få stumperne, så omsætningen har ladet vente på sig, siger Peter Ladefoged, der fortæller, at netop omsætningen går den rette vej i år - og følger budgettet.

- Når man får en ordre under de nuværende markedsvilkår på komponentsiden, kan der gå seks til ni måneder, før vi kan levere den. Så derfor er der nogle ordrer fra sidste år, som vi har kunnet mærke i omsætningen i år, så planen om markant vækst i vores omsætning er således meget realistisk, siger en optimistisk Peter Ladefoged.

Stort fokus på indkøb

Selvom den globale komponentmangel lige nu og her lader til at være et grundvilkår, der ikke er til at ændre på, så har de hos Necas gjort, hvad de kan, for at sikre at få de rette komponenter og få dem til den rette pris.

- Vi har ansat en ny indkøbschef og en indkøber mere, og samtidigt har vi sendt den gamle indkøbschef til Kina, hvor han arbejder med indkøb for os derovre. Derfra kan han screene leverandørerne i Kina kvalitetsmæssigt og vil være i stand til at sikre os bedre priser og bedre leveringssikkerhed, siger Peter Ladefoged, der dog påpeger, at netop kvaliteten og leveringssikkerheden er de vigtigste af de tre parametre.

Hidtil har det været en succes at oparbejde kapaciteten på indkøbsområdet, og derfor vil det også være et fokusområde fremover.

- Vi har i hvert fald ikke siddet på hænderne. Vi har tredoblet vores indkøbsindsats, og den kommer vi til at bibeholde fremover. Vi skal være rigtigt gode til at købe ind, for det er ikke bare en administrationsopgave i rækken, slår Peter Ladefoged fast.

NECAS A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 9,2 7,6
Primært resultat -1,1 -1,7
Resultat før skat -1,2 -1,9
Årets resultat -0,9 -1,5
Status balance 34,2 30,4
Egenkapital 13,8 14,8
Antal ansatte 19 18
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab necas
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.439