23948sdkhjf

TV2-program om elektronik-skrot modtager international hæder

Juryen i den internationale Circom-konkurrence for regionalt tv, udpegede i går TV2/Fyns serie om fynboernes håndtering af elektronikskrot til at være i international klasse. Det oplyser kanalen på TV2fyn.dk

Programmerne, der blev sendt i efteråret, handlede om forskningsprojektet Frit Lejde, der skulle hjælpe forskere fra Syddansk Universitet til at forstå, hvorfor så meget elektronikskrot ikke genanvendes.

I løbet af to weekender lykkedes det forskerne i samarbejde med genbrugsstationerne i Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Odense og Assens samt med hjælp fra de fynske tv-seere at indsamle i alt 1600 kasserede elektriske apparater. En nærmere gennemgang viste, at 80 procent af apparaterne stadig virkede, og det mest velfungerende elektronik blev efterfølgende solgt på en auktion, der trak fulde huse.   

Med programmerne ønskede TV2/Fyn at sætte fokus på de stigende problemer brug-og-smid-væk-kulturen, der er et problem i hele Europa, og den internationale jury mente, at der var inspiration at hente på Fyn til en mere fornuftig håndtering af gammelt elektronik.

Man kan finde alle TV2/Fyns artikler og indslag om Frit Lejde-projektet her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096