23948sdkhjf

Gomspaces største kunde i alvorlige problemer

Den nordjyske producent af nanosatellitter er i fare for at miste sin største kunde, australske Sky and Space Global Ltd. Det skriver Børsen.

Allerede da Gomspace først i marts fremlagde årsregnskab, stod det klart, at det australske selskab havde problemer med at betale sine regninger, og inden påske meddelte Sky and Space, at de ikke har kunnet skaffe penge til at leve op til en ny aftale med Gomspace om køb af produkter. Ifølge Børsen fylder ordrer fra Sky and Space omtrent 600 millioner svenske kroner svarende til 430 millioner danske kroner i Gomspaces ordrebog, og dermed er australierne den klart største kunde i den nordjyske satellitforretning.

Gomspace-CEO Niels Buus medgiver, at situationen er alvorlig, og at det i ”yderste fald kan ende med, at kunden falder fra”. Han understreger dog også, at Gomspace i sin kommunikation om forventet konvertering fra ordrebog til omsætning i 2019 ikke har talt noget med fra det australske selskab. Det er desuden topchefens indtryk, at Sky and Space arbejder hårdt på at skaffe finansiering.

- Det er jo før set, at startup-virksomheder kan have problemer en overgang, inden de får dem løst. Vi er i tæt kontakt med dem dernede, og jeg tror da, at vi er blandt de første, der får besked, hvis det lykkes. Men vi har heldigvis også andre kunder med stort potentiale. De er bare kommet senere i gang, udtaler Niels Buus til Børsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095