23948sdkhjf

Køb aktier i rum-motion: DAC går på børsen

Danish Aerospace Company, der har specialiseret sig I udviklingen af træningsudstyr og medicinsk måleudstyr til brug i rummet, har planer om en børsnotering. I en pressemeddelelse oplyser Odense-virksomheden, at de forventer at igangsætte et udbud af aktier og søge optagelse til handel på Nasdaqs minibørs First North i næste uge.

Bag børsnoteringen står M. Goldschmidt Capital A/S, der ejer 100 procent af Danish Aerospace Company. I alt forventes der udbudt aktier for cirka 40 millioner kroner svarende til en ejerandel på godt 60 procent, og tegningsperioden for interesserede investorer forventes at løbe fra 7. maj og frem til den 21. maj.

Bestyrelsesformand Niels Heering i Danish Aerospace Company glæder sig over, at det på denne måde kan lade sig gøre at bevare selskabet på danske hænder.

- Jeg håber, at så mange som muligt vil med på den videre rejse for Danish Aerospace Company. Vi kan i Danmark være meget stolte af, at en dansk virksomhed leverer livsvigtigt udstyr til astronauterne i det ydre rum. Derfor er det også helt oplagt at udbyde aktier samtidig med, at selskabet søger om optagelse til handel på vækstmarkedet i København, som dermed kan sikre, at flere danskere kan få del i virksomheden og det forventede store forretningspotentiale, siger Niels Heering.

3 ton udstyr i rummet

Siden 1988 har Danish Aerospace Company specialiseret sig i at udvikle og producere medicinsk måle- og motionsudstyr til brug i det ydre rum, og de seneste 10 år har selskabet været eneste leverandør til de internationale rumagenturer NASA og ESA med de særlige CEVIS-rumcykler, der sikrer, at astronauternes muskler bliver belastet og dermed trænet på trods af vægtløsheden.

Gennem årene har Danish Aerospace Company opsendt mere end 3 tons dansk udstyr til det ydre rum. Udstyr fra selskabet har fløjet på rumfærgerne Soyuz, Progress, Dragon samt ATV- og HTV-fartøjerne. Desuden er blandt andet CEVIS-cyklen i brug på Den internationale rumstation ISS, Ruslands Mir samt Spacelab og SpaceHab. I 2017 oprettede Danish Aerospace Company et datterselskab i Huston, USA, som blandt andet skal søge at sikre en endnu mere aktiv rolle i NASAs bemandede rumprogrammer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11