23948sdkhjf

CEO forlader Ambu

Lars Marcher forlader sin stilling den 15. maj. Hans fratrædelse vil koste Ambu omkring 38 millioner kroner.

Ambus administrerende direktør Lars Marcher fratræder sin stilling og erstattes af Juan-José Gonzalez med virkning fra den 15. maj 2019. Det oplyser Ambu i en selskabsmeddelelse til fondsbørsen.

- Under Lars Marchers lederskab har Ambu udviklet en stærk og bred platform af medtech-produkter, som har dannet grundlag for en imponerende vækst. Jeg og den øvrige bestyrelse vil gerne sige Lars en stor tak for hans bidrag til Ambus udvikling i de seneste 10 år. Samtidig er jeg glad for, at det er lykkedes at ansætte Juan-José Gonzalez, som jeg er overbevist om, er det rigtige valg til at føre Ambu ind i sin næste vækstfase, udtaler bestyrelsesformand Jens Bager.

Lars Marchers afgang kommer til at koste Ambu i omegnen af 38 millioner kroner, der inkluderer løn i opsigelsesperioden samt udgifter til allerede tildelte aktieoptioner. Sidstnævnte beløber sig til 16 millioner kroner, som vil blive driftsført i 3. kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19.

Ambus nye topchef Juan-José Gonzalez er uddannet ingeniør og MBA, og har de seneste 12 år varetaget en række ledende poster i den amerikanske healthcare-koncern Johnson & Johnson. Senest har han været direktør for datterselskabet DePuy Synthes’ aktiviteter i USA med en omsætning på 33 milliarder kroner og mere end 5.000 ansatte. DePuy Synthes er en af verdens førende producenter af ortopædiske og neurokirurgiske produkter.

- Jeg ser frem til at være en del af det fortsatte arbejde med at gøre nyskabende produkter tilgængelig for patienter verden over. Med de seneste lanceringer, den stærke pipeline og dedikerede medarbejdere er jeg sikker på, at vi går en spændende fremtid i møde,siger Juan-José Gonzalez.

Udskiftningen på direktørposten medfører ikke ændringer i Ambus forventninger til 2019, bortset fra de nævnte engangsomkostninger forbundet med Lars Marchers afgang på omkring 38 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094