23948sdkhjf

Førstepris for flydende saltlager til solenergi

En innovativ tilgang til varmelagring i solenergianlæg sikrede to dimittender fra AAU førstepræmien i det særlige Energisponsorprogram.
En ekstraordinær indsats og en innovativ og nytænkende tilgang til stoffet er fællesnævneren for de tre projektgrupper fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet, som ved den årlige dimission er blevet hædret med priser fra det særlige Energisponsorprogram. På forhånd var i alt seks grupper blevet nomineret til priserne.

Første præmien til varmelagring i solenergianlæg
Førstepræmien gik til Jan Kragbæk og Nis Peter Reinholdt, dimittender inden for Termisk Energi & Procesteknik, som stolte tog imod prisen. De to dimittender udarbejdede projektet på 10. semester i tæt samarbejde med det lokale firma Aalborg CSP (Concentrated Solar Power), som sælger dampproducerende udstyr baseret på solenergi til kunder over hele verden.

- Jan og Nis Peter har udviklet en simpel numerisk model for varmeudvikling og har desuden brugt Computational Fluid Dynamics (CFD) til at analysere den naturlige konvektion i varmelageret, hvor de har anvendt glatte rør og rør med finner af stål og kulstof. Modellen vil bidrage til en mere nuanceret og innovativ tilgang til varmelagring i solenergianlæg, siger gruppens projektvejleder, lektor Thomas Condra.

Vindmølleteknologi, elektriske anlæg & højspændingsteknik
Andenpræmien gik til Cosmin Banceanu og Iulian Vranceanu og tredjepladsen til Jakob Glasdam, som læste henholdsvis Vindmølleteknologi og Elektriske Anlæg og Højspændingsteknik.

Priserne blev uddelt til de tre projektgrupper, fordi de har ydet en ekstraordinær indsats og et godt solidt arbejde ud over det sædvanlige. Et kriterium for modtagelse af prisen har ligeledes været innovation og nytænkning. Afgørelserne er truffet på baggrund af vejledernes indstillinger samt de karakterer, grupperne har fået ved deres projekteksamen.

Om Energisponsorprogrammet
Energisponsorprogrammet er etableret i samarbejde med virksomheder på energiområdet, og det er tredje gang, sponsorprogrammet uddeler priser til de dygtigste projektgrupper i form af en førstepræmie på 25.000 kroner, en andenpræmie på 15.000 og en tredjepræmie på 10.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078