23948sdkhjf

El-kunder skal teste den intelligente bolig.

100 kunder skal teste SEAS-NVE’s SmartHome. Dermed kan de via pc eller smartphone styre og regulere boligens el-apparater.
Med SmartHome er det SEAS-NVE’s vision at komme et skridt nærmere det innovative hjem uden at bygge hele huset om. Med et par enkle løse el-installationer får kunderne mulighed for at overvåge og styre elforbruget via pc eller smartphone.

Testen skal afsløre, om kunderne kan finde ud af at betjene SmartHome – og om det overhovedet er interessant at styre sit energiforbrug. De 100 familier tester en basisudgave af produktet SmartHome fra SEAS-NVE, og melder tilbage til energiselskabet om deres erfaringer med produktet.

Test skal ligne almindeligt køb
SmartHome er et system udviklet af det danske firma GreenWave Reality. Systemet består af trådløse enheder, der gør det muligt at styre og overvåge boligens mange apparater mere effektivt. Det sker fx ved at vise alle apparaternes elforbrug på internet og mobile enheder, gøre det nemt at finde de største energislugere, skabe mulighed for at slukke alle apparater i et eller flere rum på én gang samt at reducere standby-forbrug med automatiske tænd/sluk-profiler.

Ved starten af testforløbet modtager familierne en SmartHome basispakke og skal selv installere den. Meningen er, at testen skal svare til situationen, hvor familien selv har købt produktet på SEAS-NVE's hjemmeside og modtaget det med posten.

- Energistyring af hjemmet er et helt nyt marked, hvor kunderne ikke har tidligere erfaringer at trække på. Derfor har vi brug for at vide, om SmartHome-produktet er brugervenligt og veldokumenteret nok til, at folk uden problemer kan installere det selv. Vi vil også gerne vide, om de er interesseret i at styre deres elforbrug mere effektivt, og om interessen holder på længere sigt, siger Lone Herskind Dam Nygaard, product manager hos SEAS-NVE.

Klar til alle i 2012
SmartHome testes blandt tilfældigt udvalgte kunder i Svinninge, Holbæk og Haslev. Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard udtaler

- Vi er glade for, at et antal Holbæk-borgere er med i denne test. Det passer som fod i hose med vores vision om at være en miljøvenlig kommune. Jeg ser frem til, at SmartHome tilbydes til alle borgere, så man som privatperson også kan bidrage til kommunens mål om at nedbringe CO2-udledningen.

SEAS-NVE forventer at kunne tilbyde SmartHome til alle kunder i starten af 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078