23948sdkhjf

Maritime brændselsceller skal produceres i Hobro

Canadiske-ejede Ballard Power Systems Europe etablerer nu design- og produktionsfacilitet af brændselsceller til det maritime marked hos Cemtec i Hobro, hvor virksomheden har haft adresse siden 2008.

Det første spadestik er netop taget til den nye produktionsbygning ved navn Marine Center of Excellence, der skal stå færdig i efteråret 2019. Ifølge Ballard Power System Europes direktør, Jesper Themsen, er det et vigtigt skridt i virksomhedens strategiske satsning på det maritime marked.

- Vi oplever i øjeblikket en stor efterspørgsel på alternative brændsler på det maritime område. Det sker blandt andet i takt med, at FN’s internationale søfartsorganisation IMO strammer kravene til reduktion af CO2-udledning fra skibe, samtidig med at flere rederier annoncerer mål for at nedbringe forbruget af fossile brændsler, fortæller han.             

Ballard lancerede i september 2018 en ny generation brændselscelleteknologi, og det er denne nye teknologi, der skal arbejdes med i konstruktionen af moduler til det maritime marked. Fordelen ved brændselscellerne er robusthed og lang levetid, og de kan sikre lang rækkevidde på el-drevne skibe. Brændselscellerne drives af brint, og anvendes der brint produceret på basis af vedvarende energi, er det en 100 procent grøn løsning.           

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126