23948sdkhjf

”Fuldstændigt uventet” - Apple dropper byggeri af dansk datacenter

Apple har i dag meddelt Aabenraa Kommune, at man ikke vil fortsætte datacenterbyggeriet på den 285 hektar store byggegrund ved Kassø uden for Aabenraa.

Det oplyser Aabenraa kommune i en pressemeddelelse. 

- Det kommer fuldstændigt uventet for os, at Apple i dag på et telefonmøde orienterer os om, at man ønsker at afhænde sin byggegrund.  Aabenraa Kommune har arbejdet med Apple i lang tid for at skabe grobund for et af verdens største datacentre. Det er dog samtidig min opfattelse, fra min samtale med Apple i dag, at der tale om en overordnet strategisk forretningsbeslutning truffet i USA, og at beslutningen er truffet helt uafhængigt af forhold i Aabenraa Kommune, , siger Stig Isaksen, direktør for Kultur, Miljø og Erhverv i Aabenraa Kommune, i meddelelsen.

Han tilføjer, at der i dag og hidtil kun har været ros af lokale samarbejdspartnere og Aabenraa Kommune fra Apples side.

Byggeri til anslået 6 mia. kr.
Apple annoncerede i sommeren 2017, at man havde købt 285 hektar jord til etablering af et meget stort datacenter. Senere samme år købte Google en meget stor nabogrund til Apple. 

Byggeriet skulle have bestået af 16 datahaller samt administrations- og logistikbygning og en ny koblingsstation mellem datacenteret og transformatorstationen i Kassø. 

Sidste sommer forlød det, at Apple havde indgået Apple havde udpeget MT Højgaard som entreprenør på byggeriet, som blev anslået til at løbe op i omkring seks mia. kr. og sprede sig over et areal svarende til 400 fodboldbaner. 

Aabenraa Kommune vil i den kommende tid kontakte relevante parter i sagen.

Derudover har kommunen stillet sig til rådighed for Apple med assistance til at finde de rette købere til datacentergrunden i Kassø.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079