23948sdkhjf

Tocifret millionminus bekymrer ikke droneproducent

Trods en blodrød bundlinje og en tom pengekasse er optimismen i behold hos nordjyske Sky-Watch

Det er dyrt at udvikle droner. Det står klart, når man dykker ned i det årsregnskab, den nordjyske droneproducent Sky-Watch offentliggjorde i midten af maj.

Et bruttotab på 8,6 millioner, et resultat efter skat på – 19,3 millioner kroner og en negativ egenkapital i samme størrelsesorden var resultatet ved udgangen af 2018. Det er imidlertid ikke noget, der skaber dybe panderynker hos direktør Martin Schousboe. Der er nemlig ganske planmæssigt brugt store summer på at gøre Sky-Watch’ droner helt klar til det forsvarsmarked, den Støvring-baserede virksomhed har sat kurs imod.

- Det er et meget teknologitungt felt, og det er klart, at det kræver kapital at slå igennem på det marked, men vi er jo velsignet med en stærk kapitalejer, så det er ikke noget, der bekymrer os, fortæller Martin Schousboe til Electronic Supply. Han understreger dog, at man hos ledelsen er meget bevist om det ansvar og de afkastmæssige forventninger, der følger med de store investeringer, kapitaltilførsler og garantier, der stilles.

Kapitalnedsættelse og milliongaranti

Det er kapitalfonden Dangroup, der som hovedaktionær holder hånden under de nordjyske dronedrømme. I modsætning til tidligere år, valgte Dangroup i 2018 ikke at tilføre Sky-Watch yderligere kapital gennem en kapitalforhøjelse. I stedet etablerede kapitalfonden et aktionærlån, ligesom trækket på banken blev øget for at dække udviklingsomkostninger og styrke den overordnede likviditet.

Alligevel voksede underskuddet på egenkapitalen fra 67.000 kroner ved udgangen af 2017 til 19,4 millioner kroner ved udgangen af 2018. Her skal en del af årsagen findes i en kapitalnedsættelse, selskabet foretog i 2018, og som har reduceret Sky-Watch’ aktiekapital fra 25,6 millioner til 1 million kroner.

Selvom pengekassen i Støvring er tømt, har Sky-Watch stadig opbakning fra hovedaktionæren. For at sikre, at virksomheden er i stand til at møde sine forpligtelser i 2019, har Dangroup stillet garanti på op til 70 millioner kroner, hvilket mere end dækker den samlede gæld til bank og moderselskab, der ifølge ledelsesberetningen beløber sig til godt 42 millioner.

Moderselskabets optimisme afspejles også i ledelsens forventninger til 2019. Af beretningen fremgår det, at Sky-Watch forventer at komme ud af året med et resultat før skat, der er 18 millioner bedre end i år, og ifølge direktør Martin Schousboe er målsætningen, at komme ud af året med et nul på bundlinjen.

Sky-Watch A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttotab - 8,6 - 0,9
Resultat før finansielle poster - 22,2 - 12,6
Resultat før skat - 23,4 - 13,9
Årets resultat - 19,3 - 11,0
Balancesum 39,1 33,3
Egenkapital - 19,4 - 0,07
Antal ansatte 39 38
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08