23948sdkhjf

Højteknologiske brændeovne på franske hænder

Den danske brændeovnsproducent Hwam med base i Hørning har delvist fået ny ejer.

75 pct. af aktierne er kommet på franske hænder. Nærmere betegnet Seguin Groups hænder. De resterende 25 pct. sidder Stefan Hvam Pedersen på. Han er søn af ejer og stifter Vagn Hvam Pedersen.

Det oplyser Business Brokers i en meddelelse.

Den østjyske brændeovnsproducent har fået stor opmærksomhed for som de første i verden at have udviklet et system, hvor deres brændeovne kan styres fra en app på en mobiltelefon eller tablet.

Salget kommer som følge af en branche i konsolidering og som er præget af restriktive miljømæssige krav og politisk bevågenhed.

- Der er tale om et godt match mellem Hwam og Seguin Group med udsigt til en række synergier. Hwam står stærkt på det nordiske og tyske marked. Som hovedaktionær i virksomheden får Seguin Group nu bedre adgang til de markeder. Samtidig åbner transaktionen døren for, at de danske brændeovne også får en gunstig position i Frankrig og flere andre markeder, siger John Nygaard fra Business Broker, som har været rådgiver for sælger i hele salgsprocessen.

Vagn Hvam Pedersen har indtil i dag ejet og drevet virksomheden med cirka 70 ansatte sammen med sine to sønner.

Han fortsætter i en overgangsperiode som produktionsdirektør i Hwam. Hans søn, Torsten Hvam Sølund, der er virksomhedens udviklingsdirektør, fortsætter ligeledes i sin stilling i en periode.

Eksisterende administrerende direktør Stefan Hwam Pedersen fortsætter på posten og med 25 pct. af aktierne.

Den rigtige køber
Seguin Group og Hwam kender allerede hinanden, da den franske virksomhed er distributør af Hwam's produkter, men John Nygaard understreger, at man har været bredt ude i markedet for at lokalisere den helt rigtige køber af aktierne i Hwam.

- Vi har på sælgers vegne været i dialog med en række potentielle købere i både Danmark og udlandet. Seguin Group er en oplagt køber, blandt andet fordi vi vurderer, at de ser værdierne i de teknologiske løsninger, Hwam leverer, og vil kunne bringe dem længere ud på markedet, siger John Nygaard.

Vagn Hvam Pedersen er glad for, at det blev Seguin Group, der endte med at købe de 75 pct. af selskabet.

- Jeg er rigtig glad for, at Seguin Group er vores køber. De ser potentialet i vores produkter, kan udnytte vores kapacitet, og vi forventer, at de skaber vækst, siger Vagn Hvam Pedersen og tilføjer: 

- Seguin Group har en rigtig god organisation, og de ønsker at køre produktionen i Hørning videre. Det betyder meget for os og vores loyale medarbejderstab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064