23948sdkhjf

Pattegris-iværksættere videre i europæisk robot-program

Det går godt hos den fynske iværksættertrio bag virksomheden Porcovision. Tidligere på måneden vandt de den såkaldte Moonshoot-pris til det fynske iværksætter award-show Odin Award, og nu er virksomheden på vej ud i det europæiske iværksætterprogram Robotunion. Det skriver fyens.dk.

Porcovision, der blev stiftet for blot et år siden, har udviklet en teknologi, der ved hjælp af kameraovervågning og kunstig intelligens kan nedsætte den høje dødelighed blandt nyfødte pattegrise.

- I dag dør én ud af et gennemsnitligt kuld pattegrise på 18, når en so farer, men ved vores system kan man lettere overvåge søerne og opdage, hvis der går for lang tid mellem, hver pattegris kommer ud, siger Christian Rasmussen, der har stiftet Porcovision sammen med Christine Lundby og Christian Moeslund, til fyens.dk

Genvej til finansiering

På nuværende tidspunkt er virksomheden i gang med at teste systemet hos to forskellige svineproducenter, og ifølge Christian Rasmussen forventer de at kunne begynde med salg i løbet af efteråret. Først venter dog deltagelsen i Robotunions store iværksætterprogram, hvor Porcovision er en af syv danske virksomheder, der er gået videre i den første udskilning. I næste runde får de i alt 20 virksomheder adgang til indledende rådgivning og ekspertise samt 3.800 euro eller knap 30.000 danske kroner tilført i fri kapital.

- De penge skal bruges til at afsøge markedet. Det har vi gjort, men det er klart, at pengene ikke rækker så langt ellers, men for os handler det også meget mere om den rådgivning, vi kan få adgang til, siger Christian Rasmussen til avisen.

Indtil videre har Porcovision været finansieret af midler fra Innovationsfonden, men nu har trekløveret bag sat fuld fokus på at finde ny finansiering. Og klarer de sig gennem endnu en udskilning i acceleratorprogrammet, kan det blive lidt af en genvej for virksomheden. De tyve virksomheder skal nemlig senere koges ned til ti, som får adgang til op til 120.000 euro eller knap 900.000 kroner i fri kapital.

Det er dog ikke den eneste hest, Porcovision spiller på, og derfor stiller virksomheden også op, når omtrent 100 investorer og 20 startups på onsdag møder hinanden til Odense Investor Summit, der i år sætter fokus på robotter, droner og health-tech.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078