23948sdkhjf

Systematic laver hattrick

Tre ud af Danmarks fem regioner har nu valgt Systematic som leverandør af den elektroniske patientjournal

Tirsdag kunne regionsrådsformand Ulla Astman og Systematics direktør Michael Holm sætte deres underskrifter på en kontrakt, der forpligter Systematic til at levere den elektroniske patientjournal (EPJ) til samtlige hospitaler i Region Nordjylland. Systematics EPJ-løsning, Columna, er allerede i fuld drift i Region Midtjylland og implementeres lige nu i Region Syddanmark, og med Region Nordjyllands valg bliver hele Vestdanmark fælles om at have valgt Systematic som leverandør. Det glæder direktør Michael Holm.

- Vi har i forvejen et særdeles godt samarbejde med Region Nordjylland, hvor flere sygehuse allerede anvender Columna til medicin og styring af deres logistiske flow. Derudover bruger flere nordjyske kommuner vores borgerjournalsystem Cura i hjemmepleje og hjemmesygepleje, og vi ser det som en stor anerkendelse, at vi nu får mulighed for at udbygge vores samarbejde til også at omfatte den fulde elektroniske patientjournal, siger Michael Holm.

Bedre samarbejde

Omkring 13.000 nordjyske læger, sygeplejersker, sekretærer og øvrigt sundhedspersonale kommer i fremtiden til at anvende Columna hver dag på regionens 12 behandlingssteder, herunder Aalborg Universitetshospital. 

Region Nordjylland forfølger en strategi med digitalisering som fundament for fremtidens sundhedsvæsen. Ifølge regionens it-direktør Klaus Larsen indebærer det en transformation af hele det nordjyske sundhedsvæsen, hvor digitale teknologier anvendes til at sætte patienten og dennes data i centrum og på tværs af alle parter i sundhedsvæsenet.

- Der er brug for en ny EPJ, som er mere fleksibel, giver mulighed for mobilløsninger og som lettere integrerer med telemedicinske løsninger og andre af nutidens krav til en moderne platform for sundheds-it. Det får vi med denne løsning, siger Klaus Larsen.

Regionen har benyttet sig af en option i den kontrakt, som Region Syddanmark indgik med Systematic i 2018, hvilket gør det muligt for Region Nordjylland at vælge samme løsning som Syddanmark. 

Michael Holm forudser et øget praktisk og strategisk samarbejde mellem de vestdanske regioner, som anvender Systematics EPJ-system

- Klinikerne på tværs af de tre regioner  bliver  brugere af den samme løsning, hvorved der er et stort potentiale for at udnytte synergier og samarbejde, siger Michael Holm.

Data kan deles

Systematics løsninger til det danske sygehusvæsen er udviklet i et nært samarbejde med de danske klinikere, så systemerne opfylder brugernes ønsker og behov, og det har ifølge Michael Holm været en del af forklaringen på Systematics kontrakt med Region Nordjylland. 

- Vores udviklere sætter sig sammen med læger, lægesekretærer og sygeplejersker og får på den måde et godt indblik i deres behov og deres hverdag. At bibeholde det nære samarbejde med brugerne gennem hele processen er med til at sikre en større grad af tilfredshed, når systemet tages i brug, fastslår Michael Holm. 

Han ser et spændende perspektiv for de nordjyske kommuner i at indgå i tværsektorielt samarbejde med regionens hospitaler omkring patientbehandling og -opfølgning, idet flere kommuner har valgt Systematics borgerjournalsystem, Cura, som sundhedsfaglig platform. 

- Hvis man ønsker at dele data på tværs af sektorer kommuner og regioner imellem, er det også væsentligt lettere, da systemerne i sin grundstruktur er fælles, og udvekslingsformaterne allerede er på plads, forklarer Michael Holm.

Det forventes, at Region Nordjyllands klinikere kan tage deres nye elektroniske patientjournalsystem i brug  i efteråret 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172