23948sdkhjf

Minister lover hjælp til fyrede Flextronics-arbejdere

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil sørge for efteruddannelse og opkvalificering af de knap 300 fyrede Flextronics-arbejdere.
I går kom det frem, at Flextronics lukker sin afdeling i Skive , hvorfor de 280 ansatte vil stå uden job i en snarlig fremtid.

Og selv om politikerne generelt set ikke har brugt megen taletid på nyheden hidtil, melder Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) sig nu med hjælp.

- Når en stor virksomhed må lukke, og så mange mennesker mister deres arbejde, er det altid noget, der kan mærkes i lokalsamfundet. Og ikke mindst er det hårdt for den enkelte familie, der bliver ramt. Derfor er det vigtigt, at vi i samarbejde med virksomheden hjælper til med en tidlig indsats for de afskedigede personer. Det forbedrer den enkeltes muligheder for at komme i job så hurtigt som muligt, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Vigtigt med opkvalificering
Ifølge Inger Støjberg – der er opstillet i Skive-kredsen – vil Jobcenter Skive i samarbejde med Flextronics lave en plan for de godt 280 ansatte, som er varslet afskediget.

Det medfører blandt andet, at medarbejderne kan se frem til støtte fra varslingspuljen til jobsøgningskurser i op til to uger og tilskud til opkvalificering i op til otte uger under opsigelsesperioden.

- Desværre kan man ikke altid få job inden for samme branche, og derfor er det vigtigt, at jobcenteret kan sætte ind med efteruddannelse eller anden opkvalificering, hvis man helt skal skifte spor, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094