23948sdkhjf

Dansk batteriselskab klar til at udrulle kæmpebatterier

Den danske batterievirksomhed Lithium Balance er ved at være ved vejs ende i et fem år langt udviklingsforløb, hvor kæmpebatterier til lagring af strøm har været målet.

Nu er selskabet klar til at vise verden, hvad batteri-løsningen kan.

Det skriver Ritzau Finans i følge Finans.

Alene i 2019 har Lithium Balance planer om at rulle sit energilagringssystem ud ti steder i Danmark, derefter venter Europa.

- Vi har haft batterier stående i drift i vores egne bygninger og på teknologisk institut i tre til fire år, men nu skal vi ud til de rigtige brugere. Vi er også begyndt at give tilbud på nye anlæg, så 2020 bliver året, hvor vi ruller det helt rigtigt ud, siger Lars Barkler, der er adm. direktør hos Lithium Balance.

Lithium Balance råder over forskellige løsninger af batterier. Én af dem er energilagringsløsninger til transformerstationer, som kan støtte og stabilisere elnettet.

En anden er en løsning til beboelsesejendomme, der får strøm fra solceller.

Lars Barkler fortæller, at selvom man først nu skal i gang med at udrulle de store batterier, så forventes det stadig at energilagringsforretningen kan give overskud til næste år.

Lithium Balance beskæftiger sig ikke kun med kæmpebatterier og energilagring. En stor del af forretningen er koncentreret om udvikling af komponenter og styresystermer til batterierne i el- og hybridbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094