23948sdkhjf

Minister vil gøre Bila mere attraktiv

Robotvirksomheden fra Nykøbing Mors oplever vækst, men har svært ved at tiltrække højtuddannet arbejdskraft.
Vurderet ud fra det seneste årsregnskab er Bila A/S en succeshistorie. På bundlinjen står et plus på over 5 mio. kr. efter skat, og forventningen er yderligere vækst de kommende år.

Men under overfladen er der også visse problemer:

- Alle søger mod storbyen. Men det er os, der har arbejdet. Det er jo lidt tragisk for "forretningen Danmark", siger adm. direktør Jan Bisgaard Sørensen, som i øjeblikket har seks ubesatte stillinger, der venter på at blive besat af programmører, udviklere og en projektleder, til Morsø Folkeblad.

Relanceret isbryderordning
Netop den problemstilling var oppe at vende, da beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) mandag besøgte robotvirksomheden fra Nykøbing Mors.

- Det er helt klar vigtigt med tiltag til at få flere akademikere ud i yderområderne, siger ministeren og henviser til den relancerede isbryderordning, som muligvis også kan være en hjælp på rette vej for Bila og andre virksomheder i samme situation.

Isbryderordningen har blandt andet fokus på at få unge og nyuddannede akademikere ud på de mindre virksomheder.

Om Bila A/S
Bila A/S automatiserer produktioner ved at skabe anlæg med industrirobotter, der er tilpasset den enkelte kundes behov. Firmaets ekspertise er effektivisering, optimering og forbedring af arbejdsmiljøet på virksomhederne.

Bila leverer alt fra simpel automatisering til komplette, komplekse anlæg. Alle kompetencer er samlet i firmaet – fra koncept til software til konstruktion og montage.

Læs mere om Beskæftigelsesministeriets isbryderordning fra april ved at klikke her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078