23948sdkhjf

Kina styrer uden om Danmark

Huawei er en af de positive undtagelser i en tendens, hvor kinesiske investeringer styrer uden om Danmark.
Kina investerer milliarder af kroner i hele verden, men det er ikke til at se i Danmark.

- De kinesiske investeringer i Danmark er små og ubetydelige, og det kan man undre sig over, for de kinesiske investeringer er stærkt stigende i de her år, siger professor Kjeld Erik Brødsgaard fra CBS til DR Nyheder.

Huawei en positiv undtagelse
Således viser tal fra det kinesiske handelsministerium, at der kun kom omkring 13 millioner kroner i direkte investeringer fra Kina til Danmark i 2009. Det beløb bliver overgået i 17 andre europæiske lande, skriver DR Nyheder.

Blandt de positive undtagelser er teknologivirksomheden Huawei samt vindmøllevirksomheden Envision og genforskningsfirmaet BGI.

Frygter dansk arbejdskultur
Direktør for Invest in Denmark, Merete Juhl, erkender, at det har stor betydning af pleje relationerne til Kina .

- Der er ingen tvivl om, at Kina er et rigtig vigtigt land, og det er netop derfor, at vi har fem medarbejdere siddende derude, siger hun.

Der findes dog et lille ”men”. Flere kinesiske virksomheder er angiveligt bange for lønniveauet kombineret med den danske arbejdskultur.

- Vores tradition for at kombinere arbejde og fritid er noget, mange virksomheder synes er rigtig godt. Men der er også dem, der siger: "Hov, får vi nok ud af medarbejdere, der skal gå kl. fire for at hente børn, forklarer Merete Juhl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078