23948sdkhjf

RTX holder vækstkurven: Dobler op på driften

Tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19 skæppede godt i kassen hos den nordjyske producent af trådløse kommunikationsløsninger, der dermed fortsat lever op til egne vækstambitioner.

Med en omsætning på 148,9 millioner kroner er det lykkedes RTX at løfte salget med 30,4 procent sammenlignet med tredje kvartal i seneste regnskabsår. Driftsresultatet (EBIT) er næsten fordoblet fra 13,5 millioner i 2017/18 til 26,2 millioner kroner i år, mens bundlinjen før skat lander på 25,4 millioner sammenlignet med 15,8 millioner kroner sidste år.

- Forbedringen af driftsresultatet understreger effekten af RTX’ vækststrategi, hvor omsætningsvæksten som forventet mere end vejer op for de stigende kapacitetsomkostninger, skriver virksomheden i en selskabsmeddelelse offentliggjort sammen med kvartalsregnskabet.

De stigende kapacitetsomkostninger skyldes primært et øget aktivitetsniveau omkring to af RTX’ store rammeaftaler, som har betydet, at der er sket en betragtelig opmanding. Hvor det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte i tredje kvartal 2017/18 lå på 247, beskæftiger Nørresundby-virksomheden i dag gennemsnitligt 281 fuldtidsmedarbejdere.

Begge ben er med

Væksten i omsætning er organisk og båret nogenlunde ligeligt af selskabets to forretningsben. I Business Communications er omsætningen vokset med 31,6 procent til 102,3 millioner kroner, og der er således stadig RTX’ største forretningsområde. I Design Services steg omsætningen med 27,9 procent til 46,6 millioner kroner.

Ser man på årets første ni måneder er omsætningen løftet med 25,3 procent sammenlignet med perioden i 2017/18. Korrigeret for valutakurser, der i år har vist sig særligt nådige over for nordjyderne, lander omsætningsvæksten på 19,2 procent, og det understreges desuden, at også implementeringen af den nye regnskabsstandard IFRS 15 har påvirket årets omsætning i en positiv retning.

RTX opjusterede tidligere på måneden sine forventninger til regnskabsåret, og disse fastholdes i kvartalsregnskabet. Dermed ligger forventningen til årets omsætning i intervallet 550 til 565 millioner kroner, mens driftsresultatet (EBIT) forventes at beløbe sig til mellem 77 og 87 millioner.

Læs mere om: RTX
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062