23948sdkhjf

Gomspace forlænger millionaftale med ESA

Gomspaces datterselskab i Luxembourg og den europæiske rumorganisation ESA har forlænget den udviklingsaftale, parterne indgik i 2018. Den nye kontraktsum lyder på 1,425 millioner euro eller godt 10,6 millioner kroner, og under aftalen fortsætter Gomspace udviklingen af den såkaldte Mega-Constellation Operations Platform, MCOP. Det oplyser Gomspace i en meddelelse til fondsbørsen.

Den nordjyske virksomhed, der har specialiceret sig i nanosatellitter, har med udviklingen af MCOP kastet sig over en anden og mere jordbunden del af rumfarten. Mega-Constellation Operations Platform administrerer nemlig hele jord-segmentet fra antenner til slutbrugere, og under den nye kontrakt vil Gomspace tilføje yderligere funktioner.

Den første udviklingskontrakt indebar udviklingen på et ”minimal viable product”-niveau med fokus på skalerbarhed, og ifølge meddelelsen fra Gomspace er netop skalerbarheden for nyligt blevet bevist gennem den første operationelle implementeringstest. Nu er de næste skridt at tilføje funktioner som planlægning og simulation af konstellationsniveauer og øget automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078