23948sdkhjf

Millionrygstød skal løfte dansk sensor-dragt fra Hollywood til hele verden

Københavnske Rokoko Electronics, der for nyligt kunne skrive en amerikansk rap-stjerne på kundelisten, har nu sikret sig en investering på 19 millioner kroner fra en bred gruppe investorer. Pengene skal bruges på at styrke salgsorganisationen.

Læs også: Dansk sensor-dragt på amerikansk rap-stjerne

Det skriver Børsen.

Rokoko har udviklet en motion capture-dragt, der på kort tid har tiltrukket sig stor opmærksomhed fra blandt andre Hollywoods filmindustri. Med indsyede sensorer gør dragten det nemt og billigt at animere menneskelige bevægelser; en disciplin, der tidligere krævede et filmstudie og en hel masse kameraer. Det har bragt Rokoko inden for døren hos giganter som Sony, Microsoft og 20th Century Fox, der alle er på kundelisten, og den nye kapital skal ifølge medstifter og administrerende direktør Jakob Balslev hjælpe Rokoko med at indtage hele det globale marked.

- Nu handler det om vækst, og det handler om at få den kommercielle side skudt fuldstændigt af, siger han til Børsen.

Robotpenge og knowhow
Vækstfonden er hovedinvestor i investeringsrunden, men kredsen byder også på mere prominente navne som stifterparret bag smykkeselskabet Pandora, der har sat sig på 25 procent af ejerskabet.

Læs også: Nye idéer skal skabe job og omsætning

En anden ny investor er Thomas Visti, der var med til at stifte og sælge de to fynske robotkometer Universal Robots og MiR til amerikanske Teradyne. Robotmillionæren fortæller, at han ser gigantisk potentiale i Rokoko, forudsat at de får løftet opgaven med at finde de rigtige salgskanaler. Og når det kommer til at bygge en kommerciel platform, er Thomas Visti klar til at bidrage med netværk og erfaringer.  

- Jeg har arbejdet i nogle højteknologiske virksomheder og med distributionen af dem. Den forretningsmæssige del i, hvordan man ruller produkterne ud i verden, er jeg sikker på, at jeg vil kunne hjælpe med. Er det for eksempel noget, man skal gøre via forhandlere, eller skal man levere direkte til kunder, det er spørgsmål, som jeg vil kunne hjælpe dem med, fortæller han til Børsen.

Rokoko Electronics blev stiftet i 2014, og kunne sidste år notere sig de første sorte tal på bundlinjen. Virksomheden opgiver ikke omsætning i regnskabet, men Jakob Balslev fortæller, at denne blev fordoblet fra 2017 til 2018, hvor den ramte et tocifret millionbeløb. Direktøren forventer, at omsætningen fordobles igen i år.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078