23948sdkhjf

Elcoteqs finske selskaber konkurs

Nyt kæmpeunderskud gør fremtiden usikker for Elcoteqs svenske moderselskab, mens de tre finske datterselskaber nu er gået konkurs.
Elcoteq SE’s tre finske datterselskaber, Elcoteq Finland Oy, Elcoteq Lohja Oy og Elcoteq Design Center Oy, er i dag begæret konkurs.

Ifølge en meddelelse fra Elcoteq kommer konkurserne til at berøre omkring 100 ansatte.

Svært at beholde og tiltrække kunder
Det svenske firma har domicil i Luxembourg, hvor det er sat under controlled management under gældende lokal lov.

Det er selskabets kreditgivere, der har gennemtvunget nedskæringerne, som gør det umuligt for Elcoteq SE fortsat at drive de finske datterselskaber.

- Andet kvartal af 2011 var en udfordrende periode for Elcoteq. Driftsresultatet var negativt, da nedgangen i salget fra første kvartal fortsatte. Nedgangen i salget var resultatet af en ekstrem forsigtighed fra de nuværende kunder, da de var bekymrede over selskabets finansielle situation. På grund af situationen var det også ekstremt svært at lave nye kundeaftaler i løbet af andet kvartal, siger bestyrelsesformand Jorma Vanhanen.

Minus på 365 mio. kr. i 2011
Andet kvartal gav et negativt driftsresultat på €37,8 mio. (281 mio. kr.), hvilket bringer det samlede minus i 2011 op på 365 mio. kr.

Af samme grund fastslår Elcoteq SE, at selskabet ikke har nogen prognoser eller forventninger til fremtiden på grund af de usikre udsigter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078