23948sdkhjf

Millionsamarbejde er kun begyndelsen: Startup vil vende op og ned på hel industri

I sidste uge kunne iværksætterne hos Sensohive løfte sløret for en samarbejdsaftale med en af betonindustriens helt store spillere, canadiske Kryton. Med aftalen håber Sensohive at kunne sparke døren ind til det nordamerikanske og asiatiske marked, men det er kun begyndelsen, hvis man skal tro direktør Casper Harlev. Ambitionen er at vende op og ned på en industri, der hidtil har været altovervejende analog.

- Der er et kæmpestort potentiale i digitalisering af betonindustrien, fordi tiden bliver en stadigt vigtigere faktor i byggeri, og rigtig mange processer og teknikker bygger på erfaring fremfor data, fortæller Casper Harlev til Electronic Supply.

Fra gartnerier til gigantpartnerskab
Det er fire år siden, at Sensohive udsprang fra SDU, og den unge virksomhed har prøvet sin løsning af i både gartneri- og kornindustrien, før forretningen sidste år blev skåret til og sigtekornet stillet skarpt på beton.

Sensohive har udviklet et IoT-baseret sensornetværk, der kan måle temperatur i beton under hærdningsprocessen, som er en flaskehals i mange byggerier. Hidtil er styrken blevet bestemt ved hjælp af manuelle beregninger og simuleringer med stor sikkerhedsmargin, men med Sensohives sensorer kan man opnå præcise realtidsmålinger og dermed styre processen mere målrettet. At potentialet i industrien er stort, vidner ikke mindst det nye partnerskab med Kryton, der har købt 30 procent af aktierne i selskabet, om.

- Vi var egentlig ikke ude at søge kapital, men da vi fik en henvendelse fra Kryton inviterede vi dem selvfølgelig forbi; da de så rejste hertil fra Vancouver, havde vi på fornemmelsen, at de nok mente det seriøst, siger Casper Harlev med et grin.

Kryton, der har eksisteret siden 1973, er ekspert i betonteknologi og har forhandlernet over hele verden.

Masser af udviklingsmuligheder
Sensohive har fordoblet sin omsætning fra 4 millioner kroner i 2018 til knap 10 millioner i år, og den odenseanske virksomhed forventer at fortsætte væksten og fordoble omsætningen endnu engang i 2020. Ifølge Casper Harlev er opskriften dels et indtog på det nordamerikanske og det asiatiske marked, som Kryton kan hjælpe med, dels en fortsat udvikling på både hardware- og softwarefronten.

- Vi sætter jo for alvor skub på nu, og vi regner med snart at skulle hyre flere ind blandt andet til at arbejde med udviklingen af nye produkter, fortæller Casper Harlev.

I første omgang er det planen, at Maturix, som Sensohives betonsensor hedder, skal tilføjes flere funktioner. I samarbejde med en stor entreprenør arbejdes der lige nu på at overvåge fugtindholdet i betonen og dermed kunne forudsige det rigtige tidspunkt at lægge gulv, mens et andet samarbejde handler om at overvåge betonen i støbeforme. Noget tyder altså på, at Sensohive med kombinationen af sensorteknik og beton har åbnet for en skattekiste af potentielle forretningseventyr, og på længere sigt ser Casper Harlev også masser af muligheder.

- Kigger vi endnu længere frem i tiden, er der et stort potentiale i at minimere og målrette vedligehold, så det kunne være interessant, hvis vi eksempelvis kunne arbejde med at detektere korrosion, uddyber direktøren.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Lys-virksomhed henter ny CEO
Lemvig-virksomhed åbner ny fabrik i Kina: - Vi må ikke tøve
Nyt program sætter produktionsvirksomheder i gang med bæredygtig omstilling
PR Electronics solgt
Vækstkomet tilbyder alle ansatte medejerskab: - Jeg håber, alle medarbejdere bliver millionærer
Gomspace får flere millioner for ESA-ordre
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.093