23948sdkhjf

Patentrettigheder skal sikre flere grønne eksporteventyr

Patentaktive virksomheder, der arbejder med klimaløsninger står i dag for 4,7 pct. af EU`s samlede bruttonationalprodukt, ligesom de beskæftiger 2,5 pct. af EU's arbejdsstyrke. Virksomhederne lønner samtidig deres medarbejdere markant bedre end andre brancher.

Det fremgår af en ny rapport, som den europæiske patentmyndighed, EPO, og det europæiske varemærkekontor, EUIPO, står bag.

- Det er meget positivt, at vi på bare få år kan se, at virksomheder, der arbejder med klimaløsninger, spiller en stadig større rolle i Europas økonomi. Danmark har i mange år været en af verdens førende nationer inden for den grønne omstilling, og mange af de eksporteventyr, som i dag gør Danmark til et velstående samfund, er født ud af den grønne omstilling, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

- Det skal vi værne om og beskytte, så vores dygtige og innovative virksomheder ikke risikerer, at udenlandske konkurrenter løber med deres gode idéer og dermed også med deres eksport og vækstpotentiale. I den sammenhæng er beskyttelse af immaterielle rettigheder afgørende, fortsætter han.

Danske virksomheder har længe været kendt for at udvikle innovative bæredygtige løsninger, som eksporteres til hele verden. Men også andre europæiske lande er hoppet med på den grønne bølge.

Ifølge rapporten har næsten 10 pct. af alle patentansøgninger i EU de seneste år ligget inden for klimaløsninger. Det viser, at mange - ikke bare danske - virksomheder har fået øjnene op for et nyt marked, hvilket er med til at understrege vigtigheden af, at virksomhederne beskytter deres teknologi.

- Patentrettigheder spiller en afgørende rolle for virksomhedernes konkurrenceevne i den internationale grønne omstilling, fordi de sikrer, at virksomhederne har retten til deres opfindelse og dermed mere trygt kan eksportere deres grønne løsninger til resten af verden. Immaterielle rettigheder som patenter danner grundlag for, at virksomhederne kan skabe en god forretning ud af deres innovation og udgør derfor en væsentlig forudsætning for, at den grønne omstilling fremadrettet kan gå hånd i hånd med øget vækst og værdiskabelse, siger Sune Stampe Sørensen, direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Du kan læse hele rapporten her

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079