23948sdkhjf

Dansk iværksættersucces tæt på designpris

Den såkaldte Anti Sleep Pilot, der er udviklet i samarbejde med Prevas, var blandt finalisterne i verdens mest prestigefyldte designkonkurrence.
Electronic Supply har tidligere skrevet om den såkaldte Anti Sleep Pilot, der forhindrer bilister i at falde i søvn bag rattet, når de kører .

Nu har designverdenen også fået øjnene op for den danske opfindelse, som fik en plads i finalen ved torsdagens prestige fyldte INDEX:Awards, der belønner flot og brugbart design.

Fokus på designet
Allerede dagen derpå er direktør og grundlægger bag Anti Sleep Pilot, Troels M. Palshof, på vej mod nye projekter, da Electronic Supply fanger ham på mobiltelefonen med retning mod elektronikmessen IFA i Berlin til en snak om designprisen.

- For det første var vi benovede over at være med i finalen, for der var mere end 1.000 produkter oprindeligt, som så blev skåret ned til de 60 finalister. Alene det er vi selvfølgelig imponerede og sindssygt stolte over, for vi har lige fra startet fokuseret på produktdesignet, så Anti Sleep Pilot er noget, man gider installere, siger Troels Palshof og sender samtidig en cadeau videre til firmaets industrielle designer Thomas Gregers.

Ses af 7 mio.
Troels Palshof fik idéen til Anti Sleep Pilot for mere end fem år siden, og han lægger ikke skjul på, at det er gået stærkt siden da. I øjeblikket går en stor del af tiden med at opbygge netværk, pleje de nuværende kunder, finde nye samt udbygge firmaets distributionskanaler.

I det arbejde passer en finaleplads ved INDEX:Awards glimrende, da det samtidig giver en plads på den udstillingstur, som anslås at blive set af 7 millioner mennesker verden over.

Rykket ind på det amerikanske marked
- Det er da helt sikkert noget, vi bruger kommercielt, også i den store verden. Især et sted som hernede i Tyskland har dansk design et godt navn, så det er fedt at kunne leve op til det ved at sige, man har været finalist i verdens største designkonkurrence. Det handler jo om elektronik og algoritmer, og så er det superfedt med en anerkendelse af, at funktionalitet og design kan gå op i en højere enhed, siger Troels Palshof.

Anti Sleep Pilot beskæftiger i dag 14 fuldtidsansatte og har netop valgt at øge sit fokus på det amerikanske marked ved at sende en fast repræsentant over på den anden side af Atlanten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079