23948sdkhjf

Regeringen vil stoppe raketter for amatører

Danske raketopsendelser kan være fortid. I hvert fald hvis raketterne ikke har professionelle og statslige aktører i ryggen. Dermed kan det være slut med opsendelse af raketter, som amatører står bag.

Det fremgår af regeringens lovkatalog, som Ingeniøren har set nærmere på

"Med forslaget lægges der op til at forbyde ikke-statslige operatørers større raketopsendelser og opsendelse af rumgenstande fra dansk territorium og farvandet omkring Danmark," står der i Lovgivning for folketingsåret 2019-2020, som blev lagt frem tirsdag ved Folketingets åbning.

Årsagen til forslaget er sikkerhed. En arbejdsgruppe har haft området under lup og konkluderer i en rapport, at Danmark ikke har områder der er øde nok til, at en raketopsendelse ville kunne ske uden risiko.

Desuden er der hensynet til trafikken i luftrummet. Derfor kræver det professionelle kræfter at sende raketter til vejrs, fastslår arbejdsgruppen.

”Opsendelse af større raketter højt op i luftrummet rejser særlige risici ift. lufttrafik, søfart og beboede områder. En forsvarlig håndtering af sådanne aktiviteter forudsætter efter arbejdsgruppens opfattelse en uafhængig sikkerhedsorganisation og uafhængig myndighedsprøvelse af, om aktiviteten er forsvarlig. Aktiviteter i denne størrelsesorden rejser også særlige spørgsmål om erstatning og forsikring."

I Danmark har firmaet Copenhagen Suborbitals blandt andet sendt raketter i luften fra dansk territorium. 

Kilde: https://ing.dk/artikel/slut-med-amatoer-...

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109