23948sdkhjf

Grundfos fortsætter fremgangen

Grundfos følger planerne og leverer endnu et godt halvårsresultat. Omsætningen i perioden stiger med 10 % i forhold til sidste år - alligevel er ledelsen forsigtig med optimismen med hensyn til andet halvår.
Grundfos havde en fremgang i omsætningen på 10 % i forhold til 2010. Omsætningen endte på 10,1 mia. kr., og resultatet før skat på 783 mio. kr. Koncernchef Carsten Bjerg betragter halvårets resultat som tilfredsstillende.

- Det har været et godt halvår for Grundfos og et tilfredsstillende i en tid med store udsving og udfordringer. Der har været omsætningsfremgang i alle salgsregioner. De mest markante stigninger ser vi i nyere markeder som Rusland og Kina, der har haft imponerende vækstrater på 25 %. Men også det øvrige Fjernøsten er med til at sikre væksten. Med lave vækstrater i Vesteuropa, og specielt selvfølgelig i Sydeuropa, er det derfor glædeligt at se effekten af, at vi i Grundfos har globaliseret vores aktiviteter i tide, siger Carsten Bjerg.

Ingen gæld
Men det er ikke kun salget, der har udviklet sig positivt for Grundfos. Koncernen har siden de første måneder af 2010 ikke haft nogen rentebærende nettogæld. Koncernens nettoindestående udgør således 1,9 mia. kr. ved udgangen af første halvår 2011. Det er en stigning på 1,2 mia. kr. i forhold til samme skæringsdag sidste år, hvilket er et resultat af intensiveret fokus på styringen af koncernens driftskapital.

For hele 2011 forventer koncernledelsen fortsat fremgang – dog med visse forbehold.

- Det er min vurdering, at vi trods en positiv effekt af sæsonudsving kan komme til at opleve et svært halvår. Den seneste tids uro på de finansielle markeder bevirker, at vores forventninger er behæftede med større usikkerhed end normalt, siger Carsten Bjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109