23948sdkhjf

10 Aalborg-talenter tjekker ind hos Huawei

Fredag rejser 10 udvalgte studerende fra Aalborg Universitet (AAU) til Huaweis hovedkontor i Shenzhen i Kina for i 14 dage at få et indblik i, hvad der foregår i en af verdens største tech-virksomheder.

Rejsen sker som en del af Seeds for the Future-samarbejdet mellem Huawei og AAU – et samarbejde som parterne som netop har forlænget med yderligere fem år.

De studerende kommer fra forskellige studieretninger som ’Robotics’, ’Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship’ og ’Control and Automation’ fra Institut for elektroniske systemer på Aalborg Universitet.

Ministeren sagde farvel
De studerende var tidligere på ugen samlet på Christiansborg for at besøge forsknings- og uddannelsesordfører for Venstre, Ulla Tørnæs samt Huawei Danmark inden de rejser mod Huaweis hovedkvarter Shenzhen.  

- Som samfund har vi brug for, at vores nysgerrige unge rejser ud i verden og vender tilbage med nye ideer, oplevelser og erfaringer. Det er afgørende for fortsat udvikling, vækst og beskæftigelse, lød det fra Ulla Tørnæs.

Første kuld
De ti studerende er det første kuld fra AAU, der får mulighed for at besøge Huaweis hovedkvarter siden Huawei Danmark og AAU for nyligt forlængede talentudviklingsaftalen. Seeds for the Future fungerer både som en teknologisk og kulturel udveksling.  

- Der er sket ufatteligt meget inden for telekommunikation, siden jeg blev uddannet ingeniør i 1986, og lige nu er der større efterspørgsel på IT-talenter som jer end nogensinde før – både i Danmark, men også i resten af verden, lød det fra Mads Arnbjørn Rasmussen, teknisk direktør i Huawei Danmark, da han henvendte sig til de spændte studerende.

Fakta om Seeds for the Future

  • Under overskriften Seeds for the Future har Huawei for nyligt forlænget deres samarbejde med både DTU og Aalborg Universitet, så udvalgte studerende får mulighed for at besøge Huaweis hovedkvarter i Shenzhen, Kina.
  • Her får de undervisning i den nyeste forskning og teknologi inden for telekommunikation fra en af verdens førende virksomheder på området.
  • Ti studerende fra hvert universitet får glæde af talentudviklingsprogrammet hvert år de næste fem år, og det er universitet der i samarbejde med Huawei udvælger de rette kandidater.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157