23948sdkhjf

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

En ny rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at 37 pct. af de små og mellemstore virksomheder i 2018 øgede deres investeringer i digital sikkerhed, hvilket er en stigning i forhold til tidligere år. Samtidig viser rapporten, at flere virksomhederne mangler et helt grundlæggende niveau af sikkerhed.

Rapporten viser blandt andet, at knap 25 pct. af de små og mellemstore virksomheder ikke har implementeret for eksempel antivirus, firewall og backup og at knap 50 pct. af de mest digitaliserede små og mellemstore virksomheder har ikke sørget for at implementere antivirus, firewall eller backup, en it-sikkerhedspolitik og retningslinjer for medarbejdere.

Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, finder det positivt, at virksomhederne investerer i IT-sikkerhed, da digitale sikkerhedsbrud kan have store konsekvenser for både virksomheden selv, dens kunder og samarbejdspartnere:

- Hvis vi som samfund skal opnå den fulde gevinst ved øget digitalisering og brug af nye teknologier, kræver det, at virksomhederne har den nødvendige digitale sikkerhed. Vi ved, det er en stor opgave - især for de mindre virksomheder – og derfor er der fortsat behov for oplysning og værktøjer, der kan være med til at ruste virksomhederne.

Senest har Erhvervsstyrelsen lanceret kampagnen ”Sammen mod cybertrusler”, hvor syv virksomheder fortæller om at blive ramt af cyberangreb, hvordan de kom igennem det, og hvad det har betydet for deres virksomhed. Derudover driver Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen IT-sikkerhedsportalen www.sikkerdigital.dk, hvor borgere, virksomheder og myndigheder kan få vejledning og konkrete værktøjer til at øge IT-sikkerheden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175