23948sdkhjf

En blindestok med satellit-forbindelse vinder innovationspris

En blindestok med vidvinkelkamera og udnyttelse af satellitdata til navigation fik hovedpræmie i DTU Skylabs konkurrence Open Innovation X, Oi-X. 

Blindestokken CaneX, der er udformet som et håndtag, udnytter satellitdata og kan bestemme en position med en præcision på én kubikcentimeter. Håndtaget kan også omsætte billeder fra det indbyggede kamera til bevægelser i håndtaget, som fortæller den blinde, om han skal gå til højre eller venstre.

Det oplyser DTU på deres hjemmeside.

- Vi har aftalt i teamet, at hvis vi vandt prisen, så skulle hver en krone gå til videreudvikling. Så det er det næste skridt. Og så må vi se, hvor det bærer hen, siger Mohammad Hossein, der er en af de fire studerende i team CaneX, og som til daglig læser master i Wind Energy Engineering på DTU.

CaneX fik 20.000 kroner i førstepræmie for opgaven, der handlede om at udvikle en konkret teknologisk løsning baseret på TAPAS-teknologien til at løse blindes problem med at finde vej. I modsætning til tidligere Oi-X konkurrencer, hvor virksomheder og samarbejdspartnere stiller konkrete udfordringer, så var udfordringen i Oi-X i år, at de studerende skulle pege på et problem, som nye teknologier kunne bruges til at løse.

I alt 80 studerende deltog i Oi-X-forløbet, der består af en sprint weekend på 2,5 dag og en finale.

Kilde: https://www.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7b1...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094