23948sdkhjf

Nye datacentre rejser sig ved supersygehus

Arbejdet med at etablere to nye datacentre på grunden, hvor DNV-Gødstrup, Det Nye Hospital i Vest, bygges, er nu i fuld gang. 

Det skriver Region Midtjylland på sin hjemmeside.

Første spadestik blev taget for ganske nylig, og datacentrene får plads to steder med 650 meters afstand på hospitalsgrunden – både i syd og i nord. Den fysiske afstand er nødvendig for at sikre, at datatrafikken mellem centrene ikke forsinkes og at data i de to centre til enhver tid er helt identiske. 

På hvert byggefelt er der afsat 600 kvm til selve bygningen. Dertil kommer plads til teknisk udstyr og et sikkerhedshegn. Alt i alt vil der bag sikringshegnet være 1.375 kvm. 

Mod nord er håndværkere i fuld sving med at rejse vægge, og kloakering er også så godt som på plads. Mod syd er der endnu kun lavet de første jordarbejder. 

Erstatter eksisterende anlæg
Datacentrene i Gødstrup bygges som erstatning for eksisterende anlæg. Region Midtjylland har fire datacentre i henholdsvis Skejby, OPA (lejet hos Itadel), Horsens og Holstebro. Datacentret i Holstebro skal lukkes, da hospitalet er solgt. 

Prisen for at samle enderne på Region Midtjyllands it i Gødstrup er 53,3 mio. kr. Rådgivende Ingeniørfirma Søren Jensen A/S er totalrådgiver på projektet. 

Region Midt IT er bygherre på projektet, der gennemføres i samarbejde med DNVs projektafdeling.  Når Region Midtjylland tager datacentrene fuldt i brug i 2020, vil livsnerven for al data og IT i regionen være samlet i Gødstrup nordvest for Herning. 

De nye datacentre forventes at reducere det nuværende energiforbrug med en tredjedel. Besparelsen opstår blandt andet ved at anvende bedre køleteknikker, fx frikøling.

 

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094