23948sdkhjf

Baneprojektet giver milliardregn over elektronikbranchen

Der investeres mere end 60 mia. kr. i danske jernbaneprojekter de kommende 10 år, og elektronikbranchen har gode muligheder for at tage for sig.
Elektronikbranchen er inviteret med til bords, når der i de kommende 10 år skal investeres mindst 60 mia. kr. i forskellige jernbaneprojekter.

- Det er et meget stort marked, og kommer man som mindre dansk virksomhed ind hos en af de store internationale giganter, der formentlig skal levere, så er der mange rigtig interessante opgaver at gå efter. Og ikke bare i Danmark. Bliver en dansk virksomhed leverandør til et af de mange europæiske projekter, så er potentialet endnu større. Alene investeringerne i et nyt standardiseret signalkoncept på europæisk plan er på 330 mia. kr., fastslår Poul-Erik Hansen, leder af det nye netværk, Railway Security Network, der er startet under netværket Censec, til Dagbladet Børsen.

Han understreger, at der er brug for mange forskellige kompetencer i de omfattende baneprojekter. Men især elektronikbranchen bør være vaks ved havelågen, for der er brug for alt fra avanceret elektronik i både rullende materiel og faste anlæg til større og mindre emner i jern.

- Der stilles også store krav. Sikkerheden spiller jo en stor rolle, og mange systemer skal jo være »fail-safe«. Det betyder, at mange af de kompetencer, som eksempelvis forsvars- og sikkerhedsindustrien efterspørger, også kan bruges her. Det er klart, at selv om markedet er meget mere åbent end i de gamle monopoldage – og altså også tilgængeligt for internationale leverandører – så er der ofte brug for lokale leverandører, siger Poul-Erik Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078