23948sdkhjf

Dansk-kinesisk EMS’er opruster med robotter

Den dansk-kinesiske virksomhed Cre8tek med dansk base i Hjørring har investeret et millionbeløb i automatisering af det produktionsanlæg, der udgør kernen af deres aktiviteter i Shenzen i Kina.

Der er foreløbig tale om fem robotter, der er sat ind for at virksomheden kan følge med efterspørgslen, fortæller direktør og medstifter af Cre8tek Poul Dørup Olesen.

- Vores kunder efterspørger stigende grad produkter med IoT teknologi (Internet of Things, ). På det område sker der en rivende udvikling og styktallene vokser. Det er primært for at være på højde med kundernes ønsker på dette område, at vi investerer massivt i robotter og automatisering i vores produktionsfaciliteter i Shenzhen, siger Poul Dørup Olesen.

En højteknologisk bølge
Cre8tek udvikler og producerer produkter i Kina for europæiske virksomheder, primært belysnings- og elektronikprodukter.

Oprustningen på robotsiden er også et tegn på, at markedet for produktionsrobotter har undergået rivende udvikling i Kina, der ellers har været kendt for at have billige manuelle ressourcer, fortæller Poul Dørup Olesen til Electronic Supply.

- Mange store virksomheder i Kina har automatiseret, og det har skabt en efterspørgsel og et marked indenfor industrirobotter, hvor selv de små og mellemstore kinesiske virksomheder kan være med, fordi prisen har ramt et mere fornuftigt leje, siger Poul Dørup Olesen, der beskriver udviklingen som ”en højteknologisk bølge” og fortsætter:

- Vi oplever også, at Kina nu selv har udviklet en underleverandør-industri, der kan levere avanceret automatiseringsudstyr og -løsninger. Det gør vi nu i højere grad brug af i vores egen produktion samt hos vores komponentleverandører, siger Poul Dørup Olesen.

Kompetenceløft
En ting er tilgængeligheden i automatiseringsudstyr made in China. Noget andet er, at man ikke skal undervurdere, at kineserne har tillagt sig væsentlige kompetencer ved, at så mange vestlige produktionsvirksomheder har lagt aktiviteter i Kina i de seneste år.

- Der er mange, der tror, at de ud af det blå kan insource deres aktiviteter fra Kina igen. Men sådan er det ikke. Vi har ikke ressourcerne længere, og vi kan ikke bare løse det gab med mere automatisering herhjemme, siger Poul Dørup Olesen.

Om virksomheden
Cre8tek blev stiftet i 2011 af de to ingeniører Yilin Pei og Poul Dørup Olesen, der fortsat leder Cre8tek fra henholdsvis Shenzhen og Hjørring. Der er pt. omkring 150 medarbejdere i Cre8tek’s afdeling i Shenzhen.

Kontakten mellem Cre8teks europæiske kundevirksomheder og udvikling- og produktionsfaciliteterne i Shenzhen varetages af det danske kontor i Hjørring.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125