23948sdkhjf

ETK EMS: Opkøb gav pote på under et år

Der var nok ikke mange i branchen, der havde sat deres penge på, at opkøbet af daværende Delfi Electronics i Sønderborg ville bidrage positivt til ETK-koncernens bundlinje allerede i første regnskabsår.

Men det er ikke desto mindre det, der er sket, siger Torben Drejer, der er VP og partner i virksomheden, der har hovedkvarter i Skanderborg.

- Vi er blevet super positivt overraskede over, hvor hurtigt ETK Sønderborg (fhv. Delfi Electronics, red) kom op at køre. Virksomheden bidrog allerede positivt til koncernens samlede bundlinje efter otte-ni måneder, siger Torben Drejer.

Oversteg forventningerne
De hurtige og gode takter hos ETK Sønderborg afspejler sig i det regnskab, som ETK EMS koncernen netop har offentliggjort. Her lå den forventede vækst i omegnen af 10-11 procent, men blevet overhalet af en reel vækst på 29 procent på bundlinjen, da året blev gjort op.

En stigning fra 2,3 millioner Euro i regnskabsåret 2017/18 til 3,0 millioner euro i det netop afsluttede år. Det svarer til en stigning fra 17,2 millioner DKR til 22,4 millioner DKR. 

Og hertil skal en af grundene findes i, at Sønderborg-virksomheden så hurtig er blevet vendt til en forretning, der genererer indtjening på lige fod med afdelignerne i Skanderborg, Frederikssund og Rayong (Thailand).

En skalerbar model
Torben Drejer fortæller, at vejen til den hurtige succes blandt andet er gået via en skalerbar model for opkøb samt en massiv ja-hat. Det er nemlig ikke første gang, at ETK EMS opkøber virksomheder og retter dem op.

- Der ligger en helt klar køreplan for, hvad man gør på dag ét, to, tre og så videre. Vi vidste lige præcis, hvor vi skulle starte arbejdet, og hvor det må gøre ondt, og hvor det bestemt ikke må gøre ondt, siger Torben Drejer og fortsætter:

- Da vi stod foran vores nye medarbejdere efter opkøbet, sagde vi til dem, at de skulle iføre sig den største ja-hat nogen sinde. Og de har virkelig knoklet, og sammen med de mange kollegaer i koncernens Backoffice, er det er helt klart deres fortjeneste, at det er gået så godt og hurtigt, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094