23948sdkhjf
>

Ny ordre: Aarhus-teknologi skal ind i politiets motorcykler

Efter fem års anvendelse af it-løsningen Bifrost i politiets køretøjer har Rigspolitiet efter udbud med forhandling indgået en ny kontrakt med Systematic.

Læs også: Systematic med i kapløb om amerikansk millardkontrakt

Bifrost gør det muligt at betjene radio, udrykningsanlæg, navigation, video, og foretage opslag i politiets registre – alt sammen fra en 10” skærm i bilen eller fra en lidt mindre model på motorcykler og i politiets civile køretøjer.

Det oplyser Systematic i en pressemeddelelse. 

Kontrakt over syv år
Kontrakten indebærer, at Systematic de næste syv år skal stå for levering, support, vedligeholdelse og videreudvikling af Rigspolitiets Bifrost-løsning.

Som noget nyt betyder aftalen også, at det fremover ikke kun er de almindelige patruljebiler, der får glæde af løsningen – politiets motorcykler og civile patruljevogne vil også få Bifrost implementeret.

I 450 vogne
Rigspolitiet har anvendt systemet siden 2015, hvor det afløste en ældre løsning bestående af flere separate enheder.

Det er Systematic, der har udviklet Bifrost, som i dag anvendes i cirka 450 patruljevogne.

Hos Systematic ser man frem til at fortsætte samarbejdet med Rigspolitiet.

- (...)Systematic og Rigspolitiet har samarbejdet om softwareløsninger i mange år, det betyder meget for os, at vi kan være med til at løfte og understøtte en samfundsrelevant opgave, som den politiet udfører, siger Group Senior Vice President, Digital Transformation, Flemming Thomsen fra Systematic. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.062