23948sdkhjf

Danchell-direktør: Forsyningskrise har gjort os stærkere

En bundlinje der næsten er dobbelt så stor som sidste år. Det er de glade omstændigheder hos EMS-virksomheden Paul E. Danchell i Jyderup.

Resultatet efter skat lyder på på 4,4 millioner kroner i regnskabsåret 2018/19 mod 2,3 millioner kroner året før. Det til trods for, at Danchell i året, der er gået, har investeret i nyt maskineri og en udvidelse af produktionen på 750 kvadratmeter.

Danchells investeringer er typisk gennemført for at matche den teknologiske udvikling og øge kapaciteten for at understøtte væksten, fortæller Danchells direktør Thomas Hansen.

- Der er overkapacitet i branchen og nogle aktører er pressede, både på indtjeningen og likviditeten. Nogen vil sige, at det er hovedløst at investere, når branchen er presset, men der er stor forskel på de enkelte EMS’er, så der er mulighed for at vokse, siger Thomas Hansen, direktør i Danchell.

Forsyningskrise
Markedet har været præget af en global forsyningskrise, der har resulteret i ustabile leverancer af elektronik komponenter.

Derfor har Danchell i året indledt samarbejde med kunder og leverandører og analyseret behovene for produkter og sat gang i målrettede tiltag.

- Vi har en stærk likviditet, det har stillet os i en situation, hvor vi kan hjemkalde materialer tidligere end normalt og etablere sikkerhedslagre. Samtidig har vores indkøbere et rigtig godt markedskendskab. Vores kunder har derfor i mindre grad været ramt af forsyningskrisen. Normalt kan en krise ikke være styrkende, men man kan sige at hele håndteringen viser værdien af en professionel og stærk samarbejdspartner og dermed indirekte styrket os, fortæller Thomas Hansen

Medico-satsningen
En af satsningerne har været på medico-segmentet, som Danchell for alvor gik ind i for fire år siden.

- Det kræver respekt og forståelse for skabelsen af den bedste kvalitet. Det handler simpelthen om patientsikkerhed og ikke længere om en lodning er god nok eller om du har det rigtige logistiksystem, siger Thomas Hansen. 

Medico-satsningen har også medført, at delegationer fra udlandet har været på besøg i Jyderup for at se, under hvilke forhold, produkterne kommer til verden. 

- Vi har lige haft en omfattende inspektion i tre dage, gennemført af de Koreanske sundhedsmyndigheder (Ministry of Food and Drug Safety). Det forløb rigtig godt. Vi bliver løbende inspiceret af vores kunder og endog deres kunder, myndigheder og kundernes bemyndigede organ. Det er krævende, men også udviklende, siger han. 

Forsigtig optimisme
Og Danchell regner med at holde snuden i sporet i 2020, fortæller direktøren.

- Det går rigtig godt, men jeg er jo jyde, så måske lidt bedre næste år, siger Thomas Hansen.

Læs mere om: EMS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095