23948sdkhjf

Samsung taber 34 procent af overskuddet

Samsung Electronics sluttede regnskabsåret 2019 af med et fald i driftsoverskuddet på 34 procent.

Det viser regnskabet for fjerde kvartal, der er offentliggjort torsdag.

Overskuddet landede på 7,16 billioner won. Det svarer til 6,13 milliarder amerikanske dollar eller 41,6 milliarder danske kroner.

Ifølge verdens største producent af smartphones skyldes tilbagegangen i fjerde kvartal et svagt marked for hukommelseschips. Også på dette forretningsområde er det sydkoreanske selskab globalt førende.

- Overskuddet i fjerde kvartal faldt i forhold til året før på grund af den fortsatte prisnedgang for hukommelseschips, skriver Samsung i en meddelelse.

Mens driftsoverskuddet i divisionen for hukommelseschips blev mere end halveret i forhold til fjerde kvartal i 2018, så præsterede divisionen for mobiltelefoner en vækst på næsten 67 procent.

Der har året igennem været stor efterspørgsel på selskabets mobiltelefoner i den såkaldte A-serie, der er billigere end flagskibsmodellen Galaxy.

For hele 2019 fik det sydkoreanske selskab et overskud på knap 22 trillioner won eller cirka 18,5 milliarder dollar. Det er det laveste overskud siden 2015 ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

For 2020 forventer Samsung en stigning i indtjeningen. Håbet knytter sig blandt andet til, at udbygning af 5G-netværk vil styrke salget af smartphones.

I 2019 var efterspørgslen på lynhurtige 5G-mobiletefoner større end forventet.

Samsung oplyser i regnskabsmeddelelsen, at det i år vil udrulle en række "forbedrede" 5G-smartphones.

Kilde: /ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094