23948sdkhjf

Tophemmeligt Samsung-projekt skal udvikles i Aalborg: På jagt efter 15 nye ingeniører

Samsungs Aalborg-afdeling, Samsung Denmark Research Center (SDRC), er af den sydkoreanske topledelse blevet udvalgt til at stå i spidsen for et hemmeligholdt udviklingsprojekt, der i en pressemeddelelse beskrives som "ekstremt vigtigt for Samsungs globale aktiviteter".

- Vi kunne have valgt andre steder i verden, men Aalborg har været det åbenlyse førstevalg til denne opgave. Deres kollektive kvaliteter i form af et innovativt, dygtigt og pålideligt udviklingsteam har skabt denne mulighed, som er meget velfortjent, siger Rajinder Gawera, der er VP i Samsung Cambridge Solution Centre, moderselskabet bag Samsung Aalborg. 

Samsung Aalborg beskæftiger på nuværende tidspunkt 43 ingeniører og skal i den kommende tid hyre 15 yderligere til at løfte opgaven.

- Vi er stolte og går ydmygt til opgaven, og det er klart, at vi forventes at levere et verdensklasse produkt, da det får snitflade op mod både Samsung automotive, mobile, tablet og pc. Derfor ligger der et stort forventningspres på os, men det ved jeg, at vi kan løfte, fordi vi er vant til at flytte grænserne for, hvad man kan med Bluetooth, wireless og IoT, siger Carsten Bukholdt Andersen, Senior Director for softwareudvikling i Samsung Denmark Research Center Aalborg. 

Et projekt mange vil være en del af 

Sydkoreanske Samsung har på verdensplan har godt 350.000 ansatte, hvor 64.000 er ingeniører. Ansvaret for tech-gigantens "Bluetooth Center of Excellence" ligger i Aalborg.

Aalborg-afdelingen er en af verdens eneste virksomheder, der fokuserer rendyrket på videreudvikling af Bluetooth-teknologien, og det er en af årsagerne bag valget af Samsung Aalborg som eneansvarlig for det kommende nye produkt fra Samsung. Produktet ventes at blive solgt i millionvis verden over, og det er helt ekstraordinært og forbundet med stor prestige internt i Samsung, at udviklingen af så vigtigt et produkt lægges uden for Sydkorea.

- Samsung Aalborg har gennem årene udviklet sig til et af de mest specialiserede Bluetooth- og wireless-centre i verden. Og selvom vi langt fra er de eneste, der har brug for software-ingeniører, er ansvaret for et nyt Samsung-produkt en opgave, som mange erfarne software- og hardwareingeniører gerne vil være en del af. Derfor er vi fortrøstningsfulde, og vi håber desuden at kunne samarbejde med Aalborg Universitet om rekrutteringsopgaven, da vi også har brug for nyuddannede softwareingeniører, siger Rikke Holmgaard, Head of HR i Samsung Cambridge Solution Centre, der har ansvaret for at rekruttere de mange nye ingeniører.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078