23948sdkhjf

M Comp har 4 ugers lagerværn mod Corona-virus

Forretningsdirektør i M Comp Lars Nordberg-Hansen priser sig lykkelig over, at virksomheden er udstyret med lageraftaler, der gør, at virksomheden kan klare sig fire uger med svigtende leverancer.

Læs også: Opdateret: Corona-virus udsætter og aflyser messer i hele verden

Ikke alle er så heldige nu, hvor Corona-virusset hærger. Det fortæller han til Electronic Supply.

- Vi har lageraftaler med vores leverandører, så vi har et beredskab der kan klare, hvis supply chain er ramt i en måned. Vi har cirka brugt en uges kapacitet nu, og vi holder hele tiden øje med situationen i Kina, siger han.

Virksomheden meldte i denne uge, at deres leverancer risikerer at blive et par uger forsinkede, hvis ikke situationen snart retter sig, alene fordi der er et efterslæb af produkter til hele verden, der skal sendes ud af Kina.

- Der kommer til at være forsinkelser på to til tre uger på at få varer ud af Kina. Selvom fabrikkerne i Asien går i døgndrift med produktionen, når situationen bliver normal, er der stadig kun de skibe og lastbiler, der er til rådighed. Man kan forestille sig, at virksomhederne kommer til at stå i kø på havnekajerne og spejde efter skibe, mens den boble af opsparede varer bliver afviklet, siger han og fortsætter:

Læs også: Nürnbergmesse kom igennem med halv tilslutning

- Men det hele er så uvist. Jeg har daglig kontakt med vores mand i Seoul, hvor vi forsøger at samle de informationer, der kommer fra myndighederne i henholdsvis Kina og Norden. Det er det eneste, man reelt kan gøre i sådanne situationer, siger han.

Afhængig af Kina
M Comp har ikke direkte produktion i Kina, men deres leverancer er alligevel afhængige af situationen i Kina, forklarer han.

- Når vi leverer en computer eller et display, så sidder der en eller anden komponent i dem, der er lavet i Kina, selvom produktet ikke direkte kommer derfra. Så selvfølgelige er vi optaget af, hvordan det går derude, siger han og fortsætter.

- Hele området omkring Shenzhen er meget stort for elektronikbranchen, så det er helt væsentligt for os, hvad der foregår der, siger Lars Nordberg-Hansen.

Læs også: Horsens-virksomhed dropper Nürnbergmesse og sætter hovedsædet i virus-karantæne

Møde aflyst
M Comp har på grund af lagerbeholdningen endnu ikke oplevet forsinkede leverancer grundet Corona-situationen, men Lars Nordberg-Hansen kan alligevel godt mærke en vis effekt.

- Jeg skulle have haft et møde den 12. februar med en af Kinas største leverandører af displays. Det er aflyst, fordi der ikke går fly ud af Kina. På den vis er kineserne spærret inde, siger Lars Nordberg-Hansen, der også fortæller, at mange kinesiske kolleger må melde afbud til kommende elektronikmesser, fordi de ikke kan rejse ud, siger han.

Han tilføjer, at virksomheden løbende holder kunderne orienteret om situationen set med M Comp briller.

- Vi skylder kunderne at informere om, hvordan det står til med leverancerne af varer. Det er også en forberedelse til os selv, hvis vi er nødt til at indgå i et andet beredskab, hvis vi kommer til at opleve driftstab og må have forsikringen ind over, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094