23948sdkhjf

Dong trækker i elbil-bremsen

Samarbejdet mellem Dong Energy og Better Place-koncernen krakelerer. Det er uenighed om 370 mio. kr., der skiller parterne.
Better Place Global og Dong Energy gav i sin tid hinanden håndslag på at skyde 400 mio. kr. i elbilprojektet Better Place Denmark. Den kapital har Better Place Denmark meget snart brugt op. Nu strides parterne om, hvorvidt Dong Energy har forpligtiget sig til at yde nye lån på 370 mio. kr., skriver Jyllandsposten.

Better Place Denmark mener, at Dong Energy har forpligtiget sig til at yde selskabet 370 mio. kr. som lån.

- Som vi har sagt tidligere, er den indledende finansiering af Better Place Danmark på samlet ca. 770 mio. kr. Dette er baseret på en blanding af kontantindskud og konvertibel gæld fra henholdsvis Better Place Global og Dong Energy, siger Mikkel Linnet, pressechef i Better Place Danmark til Jyllandsposten

Dong ikke enig i lån-løfter
Dong Energy afviser, at der er tale om en forpligtigelse til at låne elbil-selskabet penge.

- Da vi lavede arrangementet, forpligtede vi os til at skyde 200 mio. kr. ind. Vi har også haft samtaler om leverandørkreditter i forbindelse med, at vi yder arbejde for Better Place. Om vi vil det, er vores valg. Ikke et løfte, siger Torben V. Holm, projektchef i Dong Energy.

Striden hård ved Better Place
Better Place Denmarks pengekasse er snart tom, og derfor er selskabet under hårdt pres, da der forude venter en udrulning af et landsdækkende net af ladestationer og batteriskiftestationer, der skal sætte skub i elbilsalget.

Better Place Denmark risikerer nu at skulle betale denne udrulning af egen lomme.

- Som et venturebaseret selskab har vi aldrig lagt skjul på, at vi på et senere tidspunkt skal have tilført mere kapital. Denne proces følger en plan, som vi har fuld tiltro til, siger Mikkel Linnet.

Hvorvidt better Place Denmark har kontakt til nye investorer, ønsker Mikkel Linnet ikke at kommentere på.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109