23948sdkhjf

DELTA rådgiver om national strategi for telemedicin

Fremtidens sundhedsvæsen skal i langt højere grad gøre brug af telemedicin, men kravet er et mere ensartet og fælles fokuseret samarbejde.
Valg af fælles infrastruktur og standarder er nøglepunkter, hvis fremtidens sundhedsvæsen for alvor skal kunne udnytte de mange fordele ved telemedicin.

Det siger Claus F. Nielsen, International Manager, DELTA, der sidder med som rådgiver i det samarbejde, som regeringen, KL og Danske Regioner har etableret.

- Forestil dig, at du skal skifte dit bluetooth-headset ud, hver gang du får en ny mobiltelefon, fordi hver producent er nødsaget til at bruge sin egen, proprietære platform. Sådan fungerer det langt hen ad vejen i sundhedsvæsenet i dag – systemerne taler ikke sammen. Derfor er en fælles infrastruktur og valg af standarder en nødvendig forudsætning - både for at skabe interoperabilitet mellem forskellige medico-produkter og softwaresystemer - og for en storskala, tværsektoriel udbredelse af telemedicin, siger Claus F. Nielsen.

Telemedicin skal integreres
Et stigende antal af ældre medborgere og en deraf følgende stigning i behovet for pleje sætter sundhedsvæsenet under pres i de kommende år.

Derfor skal telemedicin hjælpe Danmark til en fremtid med færre sengepladser.

- Telemedicinen skal være med til at monitorere, undersøge og behandle patienter på distancen, ikke mindst kronikerne, og det vil medføre mindre behov for sengepladser på hospitalerne. Men det kræver, at telemedicinen for alvor bliver en integreret og væsentlig del af sundhedsvæsenets arbejdsredskaber, siger Claus F. Nielsen.

DELTA beskæftiger sig i dag bredt med sundhedsteknologi, og cirka en tredjedel af firmaets opgaver ligger inden for det sundhedsteknologiske område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078