23948sdkhjf

GPV fordobler omsætningen i ejer-selskabs rekordår

Selskabet Schow & Co., der blandt andet ejer GPV, har sat regskabsrekord for 2019, når man ser på omsætning og driftsindtjening.

Rekorden er blandt andet trukket af en fordobling af GPVs omsætning.

Det fremgår af det regnskab, som koncernen har fremlagt fredag morgen.

Opkøb trækker væksten
GPV forøgede omsætningen fra 1.218 millioner kroner i 2018 til 2.856 millioner kroner i 2019.

Fremgangen er overvejende trukket af købet af den schweiziske EMS-virksomhed CCS i slutningen af 2018, som i det år havde en omsætning, der var noget større end det hidtidige GPV.

Det fremgår af ledelsesberetningen, der følger med regnskabet.

CCS har isoleret set bidraget med 1.571 millioner kroner – svarende til 55 procent - af omsætningen i 2019.

Desuden blev GPVs realiserede EBITDA forøget fra 115 millioner kroner i 2018 til 196 millioner kroner i 2019. Igen har CSS bidraget med mest på den front: De 89 millioner kroner stammer fra GPVs aktiviteter, mens CCS har stået for de resterende 107 millioner.

Integrationen af GPV og CCS' aktiviteter blev sat i gang 7. januar 2019 og betød blandt andet et globalt navneskifte til GPV. Den nu samlede EMS-forretning har hovedsæde i Danmark og produktion i Asien, Europa og Amerika.

Electronic Supply har fredag eftermiddag et interview med administrerende direktør i GPV Bo Lybæk om regnskabet. Opfølgningen kan du læse i næste uge på electronic-supply.dk

Schow & Co ejer ud over GPV også virksomhederne Biomar, Fibertex Personal Care, Fibertex Nonwovens, Hydra Specma og Borg Automotive.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079