23948sdkhjf
>

Historisk stor ordre: DAC rekordomsætter igen

2019 har stået på børsnotering og den største kommercielle kontrakt uden for Europa i virksomhedens historie. 

Læs også: Inkubatorprojekt vil udklække 40 rum-startups på fem år

Nu runder Danish Aeropspace Company (DAC) regnskabsåret af med en rekordomsætning.

Omsætningen er steget til 21,9 millioner kroner mod 20,6 millioner i 2018. Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Danish Aerospace Company.

Resultatet før skat gengæld faldet en smule; fra 1,9 millioner kroner i 2018 til 1,7 millioner i 2019. Det til trods betegner ledelsen både omsætning og indtjening som tilfredsstillende.

- 2019 har været et meget succesfuldt år for Selskabet; ikke blot blev vi børsnoteret, men vi indgik vores hidtil største kommercielle kontrakt udenfor Europa og samtidig blev vores kombinerede motionsudstyr E4D af et enstemmigt NASA & ESA panel anbefalet til brug som det førende motionsudstyr for fremtidige bemandede rejser til Månen og rejser længere ud i rummet. Dette er alt sammen med til at danne grundlag for et spændende 2020 for selskabet, lyder det opsummerende fra virksomhedens administrerende direktør Thomas A.E. Andersen.

Vandrensning og rumcykler
Året har været travlt for DAC, der indeholdt en stor ordre med Jacobs Technology, USA, vedrørende det første salg af en ny generation af Fergo-rumcyklen til NASA.

Desuden har DAC en ny aftale med det europæiske rumagentur omkring udvikling af en system til overvågning af astronauters muskler.

Læs også: Corona-virus tvinger raketbyggere til værkstedslukning

Desuden forlængede DAC og ESA en allerede eksisterende aftale på udvikling af en prototype på et nyt vandrensningssystem til rumfartøjer.

Forventer fortsat vækst
DAC holder snuden i sporet og forventer at slå 2019s omsætningsrekord. Virksomheden forventer en omsætning i niveauet 23-27 millioner kroner og et driftsresultat (EBITDA) i niveauet fire til seks millioner kroner.

 Virksomheden forventer ikke, at den aktuelle corona-situation kommer til at påvirke forventningerne til 2020 i markant grad.

”DAC regner ikke med at de udmeldte forventninger i større grad bliver påvirket af COVID-19 situationen. Der kan forekomme forsinkelser i nye ordrer og forskydninger i leveringer af eksisterende ordrer grundet udfordringer med levering af komponenter og materialer, hvorimod direkte aflysning af ordrer anses som meget lidt sandsynligt!, står der i meddelelsen fra selskabet.

Virksomheden oplyser desuden, at der er usikkerhed omkring konsekvenserne, mens at selskabet følger situationen nøje.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078