23948sdkhjf

Tremands-virksomhed leverer 40 iltrobotter – 200 nye er på vej

Den danske tremandsvirksomhed O2matic har netop landet en aftale med Region Hovedstaden om at levere 40 iltrobotter, der skal indgå i behandlingen af patienter ramt af corona-virus.

- Det er enormt glædeligt, at vores robot kan være med til at gøre en forskel for de patienter, der bliver hårdest ramt af coronapandemien. Vores iltrobot sørger for, at patienter får den rette mængde ilt. Dette vil lette presset på sundhedspersonalet på hospitalerne og reducerer behovet for tæt opfølgning og derved også smitterisikoen, siger Farzad Saber, der er CPO i O2matic.

I sidste uge blev de første patienter behandlet med O2matics iltrobot, hvilket har givet gode resultater og medført ordren fra hovedstaden. Og flere er på vej.

Virksomheden er lige nu ved at forberede produktionen af de næste 200 robotter, der kan blive en del af beredskabet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Innovationsfonden, der har støttet udviklingen af O2matics robotter.

Begrænser fysisk kontakt
O2matic fra Herlev har i samarbejde med Hvidovre Hospital udviklet en iltrobot, som kan sikre, at blandt andet corona-patienter automatisk får den rette mængde ilt. Samtidig øger robotten sundhedspersonalets sikkerhed ved at begrænse den fysiske kontakt med syge patienter.

Ilten til patienter er hidtil blevet doseret manuelt af sygeplejersker op mod 50 gange om dagen. Det tager meget af personalets sparsomme tid, og flere nye studier viser, at det i mere end halvdelen af tilfældene ikke lykkes at tilføre patienten den rette mængde ilt.

Helt konkret måler iltrobotten hvert sekund iltmætningen i patienternes blod og doserer således automatisk op eller ned, hvis patientens iltniveau er for lavt eller højt og dermed sikrer, at patienten får den rette mængde ilt i over 85% af tiden.

Udviklingen af iltrobotten, som nu kommer coronasmittede til gavn, er blandt andet finansieret af Innovationsfonden - og for nylig vandt O2matic desuden Innovationsfondens største forskningspris Grand Solutions Prisen ved fondens årlige prisuddeling.

Innovationsfonden har støttet O2matics udvikling af Iltrobotten med 7,3 mio. kroner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141