23948sdkhjf

Dom i Hesalightsag: Ledelse skal betale trecifret millionbeløb i erstatning

Ledelsen i virksomheden Hesalight skal betale 200 millioner kroner i erstatning til konkursboet. Det har Retten i Roskilde fastslået i en dom tirsdag.

De fire dømte er Lars Nørholt, der var grundlægger og direktør, bestyrelsesformand Lars Christian Jørgensen, medejer Martin Kent Nielsen samt revisor Frank Bergmann.

Derimod frifindes en femte, der var stævnet, nemlig bestyrelsesmedlem Niels Mikkelsen.

Virksomheden opnåede stor opmærksomhed for en imponerende hurtig succes med løsninger med LED-lys til kunder over hele verden. Hesalight blev fremhævet som en grøn virksomhed.

Men efter flere tryk på de røde alarmknapper fra myndigheder og presse gik Roskilde-virksomheden ned. Konkursen indtrådte i november 2016. Ifølge Bagmandspolitiet var en række investorer blevet bedraget, ligesom der også var sket andre former for økonomisk kriminalitet.

I en dom sidste år besluttede byretten at straffe Lars Nørholt med fængsel i syv år. På torsdag i denne uge bliver det Østre Landsrets tur til at afgøre, om han begik grov økonomisk kriminalitet.

Tirsdagens dom er en afgørelse i en civil sag, som kurator Henrik Selchau Poulsen på vegne af konkursboet havde anlagt.

Erstatningssagen har været omfattende. Dommen er på godt 550 sider. De dømte skal betale sagsomkostninger på mere end ni millioner kroner til boet, mens boet til gengæld skal betale 2,5 millioner kroner i sagsomkostninger til den frifundne Niels Mikkelsen.

Under sagen har kuratoren blandt andet hævdet, at Lars Nørholt uberettiget trak 75 millioner kroner ud af virksomheden til sig selv og sin hustru.

Kilde: /ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078